Pāris nedēļas atpakaļ man uznāca tāda lieta kā pilnīgs mūzikas apnikums, un patiesībā tas vēl turpinās- dzenājoties ar mašīnu darba darīšanās sapratu, ka man mašīnā nav neviens disks, ko gribētu klausīties. Arī radiostacijas kretinēja ārā vai nu ar savām pārāk biežajām reklāmām vai arī ar galīgi ne tādu mūziku, ko es gribētu klausīties.

Mēģināju diska somiņā atrast ko tādu, kas varētu, ja ne aizdzīt, tad vismaz apturēt šo muzikālo besi. Nekā! Pat KINO disks, kas parasti der visās dzīves situācijās, šoreiz nederēja. Mēģināju pārslēgties pa radiostacijām, bet tā kā man tikai kādas 5 stacijas ir uzstādītas, tad izvēle bija gaužām niecīga- spaidu pogas un prātoju, ko tik draņķīgu var spēlēt (besis, kā nekā).

Dotajā mirklī nedaudz izlīdzēja radio Skonto ar veciem, labiem hītiem, bet ar uz īsu brīdi. Tā nu pukodamies par to, ka ir uznācis tāds besis, par to, ka autiņā nav normāla mūzika visiem garastāvokļiem, par to, ka radio nespēlē to ko gribu, par to un vēl šo to, kaut kā tā diena pie auto stūres tika novadīta.

Mājās parevidējot nelielo mūzikas disku čupiņu, sapratu, ka arī tas nav glābiņš- it kā muzikālā gaume nav mainījusies, bet disku čupiņa ar tā īsti vairs neapmierina šī brīža iegribas.

Glābiņš uzradās datora folderī ar nosaukumu ”audiogramatas”- atcerējos, ka sen, sen šajā folderī tika noglabātas vairākas audiogrāmatas, no kurām tikai viena (Grāfs Monte Kristo, 6CD) bija noklausīta. Sapratu, ka nu ir laiks noraust putekļus no turienes un atsākt klausīšanos.

Rezultātā nav nekāds besis, nav nekāda pukošanās, bet pa šo laiku esmu ”izlasījis” K.Vonnegūta ”Lopkautuve Nr.5” (nebiju lasījis, bet pēc noklausīšanās sapratu, ka šī nu ir grāmata, kas jāieliek lasāmo darbu sarakstā. Vienkārši izcils gabals!), D.Brauna ”Enģeļi un dēmoni” (bija lasīts, bet nepavisam netraucēja ”pārlasīt”) un tūlīt ķeršos klāt jaunai audiogrāmatai- vai nu ”Da Vinči kods” (arī ir jau lasīta, bet varētu tā kā pārlasīt uzreiz pēc ”Enģeļi un dēmoni”) vai arī ”Tuksneša baltā saule” (filma ir izcila un ceru, ka grāmata būs tāda pati).

Katrā ziņā audiogrāmatas varu ieteikt visiem- ir besis vai nav, patīk grāmatas vai ne pārāk. Pamēģiniet ar vienu, vēlams tādu, par kuru ir dzirdētas/lasītas labas atsauksmes (grāmatas ierunātāja dēļ) vai arī kāds labs paziņa, uz kura gaumi var paļauties, jums šo grāmatu ir ieteicis. Patīkamu klausīšanos!