Dzivniekusos mājas lapā ievēroju akciju par klaiņojošu kaķu sterilizāciju- manuprāt, ļoti derīgs pasākums. Vismaz tā varētu samazināties nevienamnevajadzīgominku populācija.
Ar nepacietību gaidu vai Rīgas paraugam sekos vēl kāda pilsēta (it sevišķi Jūrmala). Atļāvos no augstākminētās lapas izvilkt:

Ielas kaķu AICINĀJUMS
Tuvojas pavasaris, un mums “ ielas kaķiem“ drīz sāksies kāzu laiks. Tad Jūs dusmosieties uz mums, jo mēs naktīs skaļi dziedāsim savas kāzu dziesmas, runči iezīmēs visus kaktus un stūrus ar riebīgi smakojošu urīnu, kausies un sakropļos viens otru. Pēc tam mums piedzims mazuļi – simtiem mazu, nevienam nevajadzīgu kaķēnu. Viņi ies bojā zem auto riteņiem, suņu zobos un nežēlīgu cilvēku rokās, slimi, novārguši un sakropļoti mirs Jūsu māju pagrabos, bēniņos un pagalmos. Bet tie, kas izdzīvos, nākampavasar atkal dziedās kāzu dziesmas…
TĀ NOTIEK KATRU GADU, BET JŪS VARAT TO MAINĪT!

Sterilizējiet mūs!

Turpat lapā atrodams interesants fakts: Viena kaķene kopā ar saviem pēcnācējiem sešu gadu laikā var radīt 420 000 kaķēnu.

P.S.
Tehniskas ķibeles dēļ teksts tika pārpublicēts. Atvainojos iepriekšējiem komentētājiem, ka nevarēju  pārpublicēt viņu viedokļus.