cart-central.jpg

Nedaudz precizējot virsrakstu, varu teikt, ka tas bija pirmais mēģinājums iepirkties internetā Latvijas veikalos. No ārzemniekiem esmu iecienījis eBay, kur dzīvojos jau diezgan sen, bet iekš Latvijas veikaliem tā arī nav sanācis pabūt. Tāpēc nolēmu šo caurumu aizlāpīt un sāku izzināšanas procesu.
Sākumā vienkārši izvēlējos kādus 7-8 populārākos (manuprāt) Latvijas internetveikalus un sāku sijāšanu. Mērķis bija zināms- Pioneer mp3 atskaņotājs manam automobilim. Jau sen bija laiks veco kasetnieku aizsūtīt pensijā, bet vienmēr šis process tika atlikts (slinks maita…), jo tas galīgi nav galvenais, lai pārvietotos ar auto. Braucot pārsvarā klausos radio, skaļums arī parasti ir minimāls. Neciešu skaļi klausīties mūziku, pie tam vēl braucot- nejūtu vairs satiksmi. Cenā robežu noliku uz 100Ls maksimums, jo gan manas pieticīgās vēlmes, gan tas, ka maģīšus mīl izzagt no auto, man neļauj izlikt vairāk. Līdz ar to pirkuma mērķis bija iezīmēts un sāku medīt. No izrakstītajiem veikaliem izvilku 4-5 Pioneer modeļus un pretī pierakstīju cenas. Vadībā izvirzījās veikals 220.lv, kuram bija stipri mazāks cipars par pārējiem. Lai tā aina būtu pilnīgāka, pretī bija tik jāpieraksta piegādes izmaksas. Pēc tām jau visas cenas kļuva vairāk vai mazāk vienādas- atšķīrās tikai pāris lati, jo 220.lv pie mazākās preces cenas bija pielikuši lielāko cenu piegādei.
Nolēmu piezvanīt uz šo veikalu un apjautāties- vai tiešām man būs jāmaksā tā pati lielā cena par mazo magnetafona kastīti? Ja viņi man būtu pateikuši, ka par mazu kaštuku būs jāmaksā mazāka summa, tad uzreiz būtu arī pasūtinājis. Bet! Nezinu, laikam piezvanīju nelaikā, bet vada otrajā galā bija izcilā nelaipnība- atbildes strupas un vēsas (jā…nē…nē…nē). Atā/visu labu/uzredzēšanos pat nepateica…
It kā jau veikala mājas lapā bija piebilde, ka var pats ierasties pēc preces un savākt, tad jāmaksā tikai par preci, bet tad tas jau neskaitās pirkums internetā un to jau vairs nevar nosaukt par internetveikalu…
Izmēģināju arī piedāvājumu salīdzināt man interesējošos atskaņotāju modeļus ar pricelist.lv un salidzini.lv, bet tos ātri atmetu- neparādījās piegādes izmaksas, bet kā jau minēju, tas izmaina visu kopsummu. Tā nu man šī cenu salīdzināšana un tālruņa saruna nedaudz nosita apetīti- un tā kā lieta nav steidzama, tad pagaidīšu labākas piegādes cenas un laipnākas telefonsarunas. Vai varbūt nākamreiz jāizvēlas epasts? Hmm, varētu to izmantot nākamajam piegājienam.