nobelwiki

Aizņēmos virsrakstam citātu no multfilmas par pitonu.
Vienkārši uznāca mazs pārdomu brīdis, jo papildinot savu Nobela prēmijas literatūrā ieguvēju sarakstu ar autoriem, viņu darbiem, paša izlasītiem darbiem, utt, skatos, ka par šiem literatūras dižgariem latviešu valodā internetā valda žēla nabadzība. Pat Vikipēdijā, kurai it kā vajadzētu turēt buru, ir ielikti vien daži nenozīmīgi teikumi. Taisni žēl skatīties.

Likās, ka vajadzētu mazliet sagatavoties un ielikt internetā vismaz kādu daļu ar Nobela prēmijas literatūrā ieguvēju rakstiem. Mazliet sagatavoties, jo ir grāmatas, kuras izdotas vēl padomju laikos un tām ir visnotaļ glīti priekšvārdi/pēcvārdi. Tik vien kā jāveic pārkopēšana un neliela rediģēšana, lai izlaistu teikumus, kur pieminēta komunisma saulainā tāle un buržuāziskā draņķība. Un skat- dzīves un daiļrades apraksts par dažiem Nobela prēmijas literatūrā ieguvējiem būtu gatavs.

Pirmā doma bija, ka vajadzētu šādus aprakstus salikt blogā, kas varētu sasaistīties ar manu Nobela lasīšanas apņemšanos, bet kārtīgāk padomājot sliecos par labu mēģināt papildināt to pašu Vikipēdiju. Vismaz ir cerība, ka kādam citam Nobela prēmiju literatūrā ieguvēju meklēšana un iepazīšana būs ātrāka un latviskāka nekā man. Un kas zina- varbūt tā informācija arī būs ilgdzīvojošāka.

Pie reizes varēšu iepazīties ar procesu, ko sauc par rakstu ievietošanu Vikipēdijā.

Ja sanāks, tad došu ziņu kādas man būs sekmes Vikipēdijas papildināšanā.