Lai samazinātu kļūdu skaitu lauku darbos, ik pa laikam nākas šo un to palasīt. Pats par sevi skaidrs, ka grāmatas un internets ir teju obligāta lasāmviela. Bet, ik pa laikam jāiemet acis arī periodikā. Manā lasāmajā sarakstā ir trīs žurnāli- ”Ievas Dārzs”, ”Dārza Pasaule” un internetā lasāmais ”Profesionālā Dārzkopība”. Par pēdējo- profiņš es neesmu, bet palasīt tāpat ir i interesanti, i noderīgi.

Par pirmajiem diviem žurnāliem- ir tur arī dažas lietas, kas nepatīk (dažreiz atkārtojas padomi, mazuma piegarša, utml), bet saprotu, ka žurnāla formātā nav iespējams ielikt visu un daudz. Idejai un sākumam noder. Tāpat noder dažādi padomi gan šķirņu izvēlē, gan dārza darbos. Arī nošpikot kaut ko no citiem dārziem vai sakārdināties kādam jaunam stādam savā dārzā. Pamatā šos divus žurnālus izlasu no vāka līdz vākam.

Par pēdējo, internetā lasāmo žurnālu- te gan es lasu izlases kārtībā, jo daži raksti ir pārāk profesionāli (vai nu pārāk gudri, vai specifiski). Bet reiz pa reizei noder arī padzīvoties gudru cilvēku sabiedrībā- varbūt kaut kas pašam ar pielīp.

Gadījumā, ja kādam ir iesakāms labs žurnāls latviešu valodā (papīrā vai internetā), tad droši var ierakstīt komentāros. Es labprāt papildinātu savu lasāmo sarakstu.