Negaidījāt? Es ar negaidīju! Nu, mazliet jau gaidīju un domāju- kāda un kā nu nāks tā ideja atjaunot šo bloga sadaļu? Nezinu kā citiem, bet man tā sadaļa noderēja- varēju vairāk pamanīt blogārē radīto. Tāpēc ar uzturēju domu par blogāres apskatu atdzīvināšanu. Tik nezināju kādu un kad. Tā kā gadu mija izskatījās pieņemama atjaunošanai, tad arī paliku pie tā, ka jauna gada sākumā blogāres apskatiem sākas jauns posms.
Viens gan bija skaidrs- tādā apjomā kā agrāk, to vairs nepacelšu. Tātad- jāīsina! Un īsināšana vienkārša- savam RSS lasītājam ejot cauri vienkārši atzīmēju duci rakstu, kas iekrita acīs. Viss! Saite uz rakstu un īss pavadošais komentārs. Un tā (cerams) iesāksim katru nedēļu ar duci rakstu.

Šīs nedēļas blogāres ducis (secībai nav nozīmes):

Ziema Sicīlijā– Itālijas dienvidi parasti nav tie, kuri pirmie iekrīt prātā, kad runājam par sniegotu apkārtni. Šoreiz, Zvaigznes dienā, arī viņi var runāt par sniegotu ziemu.

Gaidītākās grāmatas 2017.gadā– tā kā gads tikko sācies, tad grāmatmīļiem ir jāsteidz sakārtot savus plauktus- gan izlasītās grāmatas, gan vēl neiznākušās. Šoreiz Mairita sakārtoja tās, kuras sakāroja.

Lasāmo grāmatu saraksts 2017.gadam– turpretī Ints sakārtoja savu grāmatu sarakstu, kuru apņēmies pieveikt šogad.

Žurnāls ”Pionieris” un internets– Kaspara raksts par mūžīgo dzinēju- joku un cilvēku muļķību cikliskumu.

Tezē pasākuma internacionālie mērķi– neliels kopsavilkošs pārdomājums par Tezē svētceļnieku uzņemšanu un šī pasākuma mērķiem.

Reakcija uz notiekošo– kamēr visi cepās par citvalstu cepjamajiem, tikmēr Turcijā prezidents lietas kārto tā, ka vietējie sāk noslāņoties četrās grupās.

Bumbu kalniņa skatu tornis– ja ir vēlme doties nelielā izbraucienā tepat pa Latviju, bet nekur tālu no Rīgas nav laika vai spēka braukt, tad kā maršruta galamērķi var nospraust Bumbu kalniņu.

Meitas klases radošā nodarbība eglīšu rotājumu gatavošanai– tagad it kā ir laiks, kad eglītes vāc nost, bet nekas- raksts noderēs kad pēc nepilna gada būs jāpušķo jauna eglīte.

Mani emuāri ginaikoloģijas klīnikā– šajā rakstā varēs atrast atbildi uz jautājumu- kas jāuzraksta blogā, lai nokļūtu ginekoloģiskā klīnikā?

Uz Laosas ziemeļiem– ja neesat bijis Laosā, bet ir interese palasīt kā tur iet, tad var iemest aci iesildošā rakstā par ceļojumu turp.

Ar jogurtu un ogām pildītas brokastu tartes– Lindas virtuvē tapušas laiskas brīvdienu brokastis.

AeroPress– ja nu ir vēlme ērti un vienkārši tikt pie labas rīta kafijas (zinu, ka tāda vēlme ir daudziem), tad Miks pastāsta par savu pieredzi ar šo kafijierīci.

Džons Viljams ”Stouners”– no Doroenikes ieteikuma laba lasāmviela, lai arī tur (grāmatā) esot paslēpušies daži kaitinoši elementi.