Ir klāt pusapaļš, jubilejas apskats- pēc kārtas jau piektais (ar iepriekšējo var iepazīties šeit- Latvijas blogāres apskats #4). Šinī sakarā man vajadzētu pavilkt apakšā kaut kādu svītru- kādu kopsavilkumu, idejas, pārdomas, uzjautāt lasītāju viedokli, bet laikam, haosa mazināšanas nolūkā, būs jāatstāj tas viss nākamajam ierakstam (varbūt pat šodien).

Ievads ir izskanējis un sākam apskatīties.

Aizvadītajā nedēļā bija ne tikai jauna nedēļa, bet arī nomainījās mēnesis un, kā jau ierasts, doronikes blogā parādījās jauna mēneša meitene, šoreiz ar jauku citātu no grāmatas ”Vējš vītolos”.

Tā kā sinoptiķi un laikapstākļi saka, ka vasara sākas, tad Ms Marii savā blogā apkopoja mazu sarakstu ar vasaras grāmatām. Un tā kā vasarīgais laiks tā vien mudina doties pastaigā vai kādā tālākā ceļojumā, tad lieti noderēs iemest aci gan Zaigara aprakstītajā trešajā dienā Madeirā, gan Unas rakstā par Taizemi, gan Normis dabas takās (Kokšu mežā, Matuļu takā un Palsmanes takā). Kasparam ar ir raksts par Langkawi salu, bet, manuprāt, uzmanība būtu jāpievērš viņa šortiem.

Kur ceļošana, tur arī kartes- Mr.Serge raksta par BalticMaps.eu karšu ievietošanu mājaslapās.

Ceļot var arī ar velosipēdu un varbūt kādam noder ko savulaik Ērenpreiss uzsaucis velosipēdistiem no avīžu lapām. Ja uzsaukums izlasīts, tad var apskatīties, kas notiek Kalnciema kvartālā- tur ir papīra objektu festivāls. Kaut kas cits, ar mākslu saistīts, norisināsies Liepājā- tāpēc renuar gatavojas plenēram.

Gatavošanās notiek arī ģimenes mājas celtniecībā- tiekam informēti par ēkas energosertifikātu. Kamēr viens domā par māju, tikmēr cits plāno atvērt bāru- vismaz pirmais ieraksts atstāj cerību, ka būs interesanta lasāmviela par sava bāra atvēršanu.

Ne mazāk svarīga ir arī sava bloga būvniecība- Agnese aizvadītajā nedēļā savam blogam uzbūvēja jaunu veidolu. Var doties un aplūkot. Tāpat var doties pie Ritvara un aplūkot karti kāda izskatītos Latvija bez Vienotības.

Ja viss aplūkojamais ir aplūkots, tad var izlasīt dažas politiski ekonomiskas pārdomas Ievas blogā par Rīgas brīvostu un krusttēviem. Vai arī cauruma blogā par visuresošo Baibu.

Ir doma kādam jaunam seriālam? Varbūt Leftovers? Bet vispirms jāizlasa Ģirta raksts par šī seriāla pirmo sēriju un priekšnojautām.

Nobeigumā tik vien palicis kā izlasīt par latviešu dramaturgu, padomus kā nenopirkt un pārdomas par būšanu vai nebūšanu vienai.

Punkts jāliek ar Ivara Čiekura komiksu par to, kas notika Sarajevā.