Re, svētdiena ir klāt un man sagatavots apskats. Varētu teikt, ka baigais čaklītis, bet… bet tas ir par pagājušo nedēļu. Tātad- baigais čaklītis īsti nepiestāvēs. Jāmēģina reabilitēties ar nākamo apskatu.

Sākam ar lasāmblogiem.

Ints turpina pievārēt kārtējo svītrmuguraino grāmatu- Kapteiņa Blada odiseja. Nešaubos, daudziem tas ir ceļojums atpakaļ laikā. Doronike par Aspazijas Sidraba šķidrautu. Didzis par grāmatu Filozofija īsumā. To pašu grāmatu un vēl matemātiku īsumā aplūkoja arī Ieva. Domgraudu blogā par grāmatu Nekadiene. Bārbala par nule iznākušo Stīvena Kinga Kenedija glābšanas plānu. Inese par grāmatu After dark. Kazhe par grāmatu Meluzīne. Blogā labasgramatas par Cukura lidojumu uz Gambiju. Lasītāja izlasījusi cita blogera grāmatu Lielā pasaule. Arī Spīgana par šo pašu grāmatu. Te, šīs grāmatas autora blogā, var palsīt par grāmatas izlaišanu tautās. Poseidona blogā par grāmatu Rocoo’s Wings. Sienakaudzes blogā grāmata Citadele. Sofija par grāmatu Mazā raganiņa. Elza izlasīja jaunāko Mēs. Latvija XX gs sērijas grāmatu Svina garša.
Mairita sagatavojusi kārtējo, nu jau #33 svētdienas video par grāmatām.

Tā kā tuvojas (raksta tapšanas brīdī jau bija pietuvojušās un pat mazliet aiztuvojušās) Lieldienas, tad nedaudz par tām- kalpotāja blogā par Trīs svēto Lieldienu dienu nozīmi. Vēl no baznīcas puses par Kristus iemiesošanos un abortiem. No Sicīlijas palmu svētdienas dievkalpojums.
Ne gluži baznīca, bet tikpat nopietni- par kopdzīves likumu. Par X stundu (1.turpinājums). Par Magnuma dubultprieku un no kurienes radās tikumības likumprojekts. Un arī par LU Datorikas fakultāti.

Tālāk turpinām ar skatīšanos un klausīšanos.

Dainis aprakstījis filmu The Duff. Kinoapskatos treileris par Bonda tumšākajiem noslēpumiem. Kurpjukastes blogā par teātra izrādi Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu. Laumiņai neliela piezīme par kādiem igauņu mūziķiem. Literino blogā par filmu Mortekajs. Musicstories blogā par Strangers to Oursevles. Pierakstu blogā par filmu Squaters. Sigitas Paulas raksts par izrādi Vaņa. Valkīras blogā par dziedošu filmu Into the Woods. Personālisma blogā apr filmu The Artist is Present.

Tā kā pasauli pāršalca lidmašīnas kritiens, tad neliela atbalss manāma arī vietējā blogārē. Par to lasāms Miesnieka rakstā un arī Kristapa rakstā.
Lai šī rindkopa nebūtu tik nopietna vai drūma, tad izkrāsosim ar rakstiem par bērniem un akmeņiem, grozu pīšanu, vācu dravniekiem Kurzemē, ikdienas laimīgiem sīkumiem un pavasara tagiem.

Tagad ceļosim.

Bosfora zvaigznes blogā par pikniku un pārgājienu kalnos. Zane atvadās no Dienviddžordžijas. Oposumi blogā 10 lietas no Romas. Inga parāda bildītes no Daugavpils. Rožkalnu ģimenei jauns sākums Šanhajā. Una pastāsta par vienas dienas piedzīvojumiem Barselonā.

Pirms ēšanas izstaipīsimies un palasīsim par skriešanas sezonas tuvošanos. Arī par Zolitūdi un pārsteigumiem dendrārijā. Par dīķa nolaišanu un NATO lielākajām mācībām Eiropā. Tāpat varam palasīt par to, kas notiksies ar kredītiem, gadījumā, ja sāksies karš.

Tagad ēdīsim.

Sāksim ar ziedkāpostu pankūkām un superenerģijas putru. Līga mums piedāvā tomātu zupu svaigēdāju gaumē, Krista- baraviku zupu, Kristīne- boršču un Kni piedāvā puravu zupu. Vidusjūras virtuves blogā Shirataki nūdeles japāņu gaumē. Zitiņas virtuvē- trusis saldā krējuma mērcē.
Ēšanas pauzei, ka ierasts, uz beigām alus- šoreiz Pelašķu Labietis.

Un nobeigsim šo apskatu ar rakstu par zīlniekiem, gaišreģiem un dziedniekiem.