Tiklīdz ārā sāk čivināt un sisināt, tā manāmi noplok aktivitāte blogārē. Tas priecē. Un ne tikai tāpēc, ka man sanāk mazāk ko apskatīt un aprakstīt, bet arī tāpēc, ka tauta nesēž pie ekrāniem. Protams, nav arī izslēgts, ka sēž pie ekrāniem ieslēguši pavasarīgo slinkumu.

Kā jau ierasts- sāksim ar grāmatniekiem un grāmatniecēm.

Šonedēļ lasīšanas priekšplānā ir Muļķu princis- par to izteicās Ints un Sibilla. Un vēl dažos blogos ir konkurss, kur balvā paša autora autogrāfēta grāmata.

Dainis izlasīja grāmatu Sapņu sala. Didzis pastāsta uzreiz par četrām grāmatām- antīkās sengrieķu literatūras pērles. Domgraudi blogā par grāmatu Kristofers un ēnu ordenis. Bārbala par grāmatu Pirmā reize. Ilze pastāsta par grāmatu Pēdējā vēstule no mīļotā. Agiistar blogā veselas sešas grāmatas. Laura par grāmatu Sānsolis. Blogā pasaulenogramatam var iepazīties ar grāmatu Girl Online. Poseidons par grāmatu Citādie. Kate apraksta grāmatu Anyas ghost. Blogā saditadi daži citāti no grāmatas par prāmja Estonia nogrimšanu. Sienakaudzes blogā par Baltijas dvēselēm.

Spīganai šoreiz raksts ne par grāmatu, bet žurnālu Domuzīme.

Iepriekšējā nedēļā sākās rakstu stafete- rokraksts. Tā turpinās arī šajā nedēļā. Ar rokrakstiem var iepazīties Evijas, Lasītājas, Ingas, Sintētikas, Tējtasītes, Unas, Rrroberty blogos.

Tā kā ārā pamazām ienāk pavasaris, tad var pamēģināt iestādīt mango vai pārcilāt prātā savas savādās mērvienības. Vai parēķināt cik maratonus tu veic darbadienās, vai otrādi- cik darbadienās tev sanāk maratons. Ja nepatīk rēķināt, tad var pavērot bijušā izglītības ministra fotosesiju.

Tagad savilksim jautājumus.

Kā pareizi atvērt durvis sievietei? Absolūtas muļķības? Vai ar rasismu var cīnīties pret rasismu? Neatkarīga un laimīga Latvija? Kas ir jāņem vērā piesakot draudzē kristības, iesvētības, laulības, bēres? Kā kļūt par instagram beibi?

Pirms ķeramies pie ceļojumiem, apskatīsim, kas notika izstādē Māja 2015- raksts uzbuve.lv un ģimenes mājas celtnieka blogos.

Tagad ceļosim.

Ceļojumu sāksim ar jautājumu- ko darīt Berlīnē? Inuta raksta par Olympos/ Tahtali kalnu Antālijā. Hmroads blogā par viesmīlīgo Kaukāzu. Izaicinājuma blogā Guachmontones. Zane apraksta savu došanos uz Antarktīdu. Ofēlijai jauna vēstule par to, kā braukusi Kazāku lūkoties. Oposumu blogā ceļojums pa Romu. Sandras blogā par Rietumsahāras sauli un vēju. Rožkalni apraksta savus Ķīnas dzīvokļa meklējumus. Tālbraucēja blogā jauns ieraksts par septiņām dienām Eiropā. Marija apraksta paceļošanu uz/pa Tallinu.
Protams, ceļot var tepat Latvijā- piemēram, Āgenskalnā. Vai ar bērniem izceļoties pa Rīgu. Starp citu- ja nav skaidrs kur paceļot ar bērniem, var izlasīt rakstu- kurp doties ar bērniem?

Pirms pagriežamies uz ēšanas rakstiem, uztaisīsim mazu atkāpi.

Ainas blogā palasīsim par bērnu spriešanas gājieniem. Māris raksta par vilcienu. Grafiti blogā ir raksts par amnēziju un Karīnas blogā par piektdienu trīspadsmito.

Ēdam.

Šoreiz sāksim ar alu- Brūža rūgto. Tad turpināsim ar uzkodu, kurā paslēpies pavasaris. Līga mums piedāvā veģetāros burgerus ar tomātiem un timiānu. Kristas blogā kraukšķīgu pavasara salātu recepte. Lindas virtuvē šajā nedēļā tapa biešu risoto. Ivetas blogā mocarellas mīklas sāļās uzkodas. Blogā cepam.lv ievārījuma maizītes. Zitinas blogā liellopa šmoris ar melnajām plūmēm.

Tagad paskatīsimies un paklausīsimies.

Anetes rakstā ir divas teātra izrādes- Raiņa sapņi un kņaze Meri. Luīzes blogā muzikālā piektdiena. Kazhe apraksta izrādi Āda. Sigitas blogā raksts par mīlestības nodotiem un cerību pilnajiem. Elza dalās iespaidos par dokumentālo filmu Kurši. Ūdra blogā mazliet novēlota Oskaru parāde. Musicstories blogā par vinila platēm.

Valkīras rakstā var iepazīties ar viesnīcām, kuras iedvesmojušās no filmām.

Šonedēļ atkal sanāk nobeigt uz kareivīgas nots- par vēsturiskām ķecerībām ap 16.martu, replika par obligāto militāro dienestu un papildus iestāšanos zemessardzē.

Tomēr nē, lai nebūtu otrreiz kareivīgā nots beigās, tad nobeigsim šo apskatu ar rakstu par twitter reklāmas platformu un trīs veidiem kā sākt taupīt naudu.