Jau gandrīz apaļais 40.blogāres apskats. Pasaki vēl, ka laiks neskrien uz priekšu. Vai arī tomēr stāv uz vietas? To var pārbaudīt Čiekura sastādītajā testā. Pēc testa savilkām paralēles, pārdomājām, apdomājām…

Labi, veram vaļā grāmatas.

Andas blogā grāmata Lea. Ints izlasīja Žila Verna Parīze XX gs. Doronike mūs iepazīstina ar grāmatu Tik balta sirds. Didža blogā grāmata Himna. Detektīvgrāmatu mīļotājiem jāizlasa Maijas raksts par grāmatu Viņas ienaidnieks. Bārbalas blogā pustonna melnraiba prieka. Mairita pastāsta par mazo, jauko Zazī un metro. Iedvesmas meitenes blogā grāmata Un kalni atbalsoja. Marta raksta par grāmatu Papīra sapņi. Līvas blogā Sandras Kalnietes grāmata Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos. Lasītājas blogā Grāmatu valstībā ar mazliet vairāk kā vienu grāmatu. Mēnessmeitēnam raksts par grāmatu Laimes projekts. Jānis apraksta grāmatu par Maķedonijas Aleksandru. Blogā pasaulenogramatām Vonnegūta Kaķa šūpulis. Poseidonam raksts par grāmatu Mariel of Redwall. Personālisma blogā grāmata Nekad nebeidzas. Sibillas blogā Līgava laupītāja. Spīganai raksts par Zivju gārņa saucienu. Elza par jaunāko Sabaļauskaites Silva Rerum daļu. Una par grāmatu Hannibal. Valkīras blogā grāmata Trīs mīlestības.

Lāsmas blogā ir februāra grāmatu kopsavilkums. Arī Kate savilkusi savu izlasīto par aizvadīto mēnesi. Savukārt RedStar7 apkopojis visu izlasīto šajā gadā. Lolitas blogā var izlasīt par divu latviešu literātu 150 gadu svinēšanu.
Sienakaudzes blogā atskats uz aizvadītajiem grāmatu svētkiem Ķīpsalā. Vilis mums parāda savas grāmatas vāka pārmaiņas.

Ja gadienā sanāk sūtīt grāmatu no ārzemēm, tad var palasīt kā ar piegādi gadījās Agrim.

Pirms pārejam pie nākamā lielā savilkuma, ieteiktu uzmest aci rakstam kur doties ar bērniem? Varbūt noder kādai labai laika pavadīšanas idejai. Ja nē, tad var sākt domāt par pavasara tīrīšanu vai palasīt rakstu par svešām sievietēm vai svešu sievu fetišu.

Ceļošana.

Brīvdienu blogā var nobaudīt gabaliņu no Toskānas. Izaicinājuma blogā ir raksts, kas man izsauca žēlu nopūtu (protams, nekas jau nav atmests, bet tāpat). Tā kā mums šogad ar slēpošanu tā bij kā bij, tad var palasīt kā ir slēpot Vācijas Alpos (rakstam ir divas daļas). Rožkalnu blogā par Sjiaņu un Terrakotas armiju. 2sisters blogā raksts par Amjēnas Zoo. Tālbraucējam 8.sērija ar septiņdiennieku Eiropā.
Un vēl- smukums nav tālu jāmeklē- var pastaigāt tepat pa Pārventu.

Tagad būtu laiks nopietnu rakstu savilkumam.

Ievas blogā par lienošo kolaboracionismu. Linda par to, ka seksuālā izglītība pasargā, nevis apdraud bērnus. Ēriks par uzņēmuma pamatkapitāla izteikšanu eur. Gulaga blogā raksts par to, ka atteikšanās no 16.marta būtu noziegums. Sandra, saistībā ar pēdējo dienu notikumiem Krievijā, jautā- kurš nākamais? Laikmetazimes.lv var lasīt par pareizticību un krievu imperiālismu. Teteris raksta par Zolitūdi. Sergejs- par ceļu satiksmes sāpīgajiem jautājumiem. Viestura Rudzīša blogā pārdomas par to, ka laulība nevar būt viegla.

Tālāk tikpat nopietni turpināsim ar ausu, acu un dvēseles izklaidi.

Dainis savā blogā raksta par filmu Birdman. Ja gribās dzirdēt kristieša domas par filmu Leviatāns, tad droši spiežam uz saiti. Anetes blogā par filmu Simon and the Oaks. Ģirts apkopojis 2014.gada labākās filmas. Sidrabai raksts apr speigu kino- Kingsman: The secret service. Tējtasītes blogā lasāmi mazie filmu komentāri. Pieraksti par filmu Как меня зовут.

Digitālās klades blogā skan melodisks metāls un Sirano. Muzikālo piektdienu piezīmēs var izlasīt par Britawards 2015. Blogā musicstories var lasīt , ka Coldplay izsludina atvadu albumu. Savukārt Kristianas blogā var lasīt par to, kā tagad mūzika mūs atrod visdīvainākajos veidos.

Kazhes blogā par izrādi 1984.

Pirms pievēršamies ēdienkartei, uzmetam aci mājām. Ģimenes mājas būvētājs atskatās uz tām lietām, ko vajadzēja darīt savādāk un kokamājas būvētājs raksta par iekšdurvīm.
Vēl ātri uzmetam to pašu aci Norvēģijas katoļiem (vai tiešām viņi krāpjas?), kontekstam mārketingā ar vīriešu dienu un kā parādās twitter ieraksti google meklētājā.

Tagad ēdīsim.

Bet pirms ēšanas der atcerēties- tu esi tas, ko tu ēd un pamielosim acis ar glītiem iepakojumiem.

Ilze liek galdā ceptu tofu ar spageti ķirbi. Aija piedāvā vienkāršas, bet eksotiskas pusdienas. Tālāk piedāvājumā ir ķirbju zupa no Inutas, saldo kartupeļu zupa ar čilli un koriandru no Līgas, maltās gaļas rullīši bekonā no Kristīnes, veselīga banānmaize no Lindas, artišoku lazanja no Ivetas un rasols un augļu salāti no Agneses.

Aluspieredzes blogā trīs aldari un Ivars par Aldara Samta eilu.

Un ēšanas rindkopu noslēgsim ar rakstu 20 veidi kā atvieglot aizcietējumu.

Finiša taisnē trīs raksti ar militāru piegaršu- kā Ukraina pati sev iešāva kājā Donbasā, varabungas blogā par to, ka jābūt gataviem un zemessarga blogā video ar karavīra aprīkojuma pamatlietām.

Nobeigsim ar jautājumu- kā jums ar māņticību?