Gadu mijā blogārē valda vienveidība- vai nu atskatās uz pagājušo, vai arī lūkojas atnākušajā gadā. Vai abus skata kopā. Un tas nav slikti- reizi gadā var vilkt svītras. Protams, pa vidu gadās arī raksti parastie.

Mēģināšu šajos gada kopsavilkumos izvilkt nelielu dažādību.

Sāksim ar grāmatniekiem:

Lasāmo darbu kopsavilkumu un plānus savos blogos apkopoja Ints, Evija, Mairita, Lāsma, Lasītāja, Ritvars, Rita, Spīgana, Tējtasīte, Dace, Vilis.

Protams, arī bez kopsavilkumiem tiek rakstīts par grāmatām. Doronikes blogā par Kiplinga grāmatu Blēņu stāsti maziem bērniem. Didzis raksta par grāmatu Laurus. Bārbala apraksta Bankovska jaunāko grāmatu 18. Bogā estvardus par grāmatu Roze, ērkšķu puķe. Iskapic blogā par grāmatu Neatrodamā. Līva par grāmatu Māksla lasīt domas. Vegus blogā par 200 prasmēm, bez kurām neiztikt virtuvē.

Tālāk turpināsim ar cita rakstura kopsavilkumiem.

Pirms tam vēl Brīvlaika blogā vēl iepriekšējo nedēļu atskaņa- stafešraksts par 2014.gada mēnešu pirmajiem teikumiem.

Te būs uzskaitījums ar gada savilkumu rakstiem: Linda, Flavne, Anete, Kristaps, Kurpjukaste, Sandra.

Kamēr vieni savelk galus, tikmēr citi neaizmirst, ka ir tomēr svētku laiks. Vēl daži pamanās pabūt geocaching notikumā- karavīra maizīte. Ir arī neliela atskaņa uz pāris nedēļu veciem notikumiem par vardarbību, sievietēm un psihoterapeitiem un neliels filozofisks raksts gada sākumā.

Filmotāji šajā nedēļā vēl kopsavilkumus mums nedod. Tikmēr varam lasīt par filmām. Anete raksta par Locke un Whiplash. Kazhe par filmu The bling ring. Sintētikas blogā par tankistiem- Fury. Pieraksti blogā par seriālu Kāsla metode.

Vēl Ģirts aicina visus uz kinoblegeru seansu par Lielajām acīm.

Kamēr ceha triecienbrigāde cīnās ar rača advokātu, tikmēr varabungas blogā jauns somas papildinājums- A-somas aptieciņa un Inutai raksta par Turcijas pilsonības iegūšanu.

Kulinārijas blogu šīs nedēļās piedāvājumā ir spageti ķirbis ar avokado mērci un valriekstu piens ar mandarīnu sulu. Brīvdienu bloga rakstu par Indijas šķīvi varētu likt arī pie ceļotājiem, bet tikpat jauki tas iederas arī šajā rindkopā. Happywhispers blogā raksts par kraukšķīgu šokolādi ar godži ogām un Elza piedāvā pagatavot šokolādes uzpūteni. Pēc svētkiem labi noderēs ķirbju biezzupa un Aldara ziemas viesis.

Ja ir nepieciešamības pēc daudz un dažādām griešanām, tad noderēs griežamā mašīnīte. Ziemas laikā aktuālāks ir ledus hokejs, bet šajā video var redzēt, ka skatāms ir arī rollerhokejs.

Arī ceļotāji atskatās uz paveikto. Tālbraucēja blogā par 2014.gada statistiku. Sapņumednieces blogā 15 skaistākās vietas, kurās pabūts 2014.gadā. Hmroads pat uztaisījuši mazu videokopsavilkumu.

Kamzolis blogā par Lieldienu salu. Mysicily raksts par Etnu jaunajā gadā. Una raksta par ceļojumu uz Itāliju.

Nobeigsim šo apskatu ar Viestura stāstu par to, ka vietējā meža nozare ir daļa no Bezgalīgā stāsta Fantāzijas pasaules.