Pirms gada pēdējā blogāres apskata veicu nelielu kārtošanu- no saraksta izdzēsu dažus mirušus un neaktīvus blogus un ieliku dažus, kurus biju piefiksējis. Kopējo skaitu nesaskaitīju, bet varētu turēties ap 250.

Pie reizes izdomāju visus šos apskatus izvilkt atsevišķā kategorijā- blogāres apskati. Kā nekā- jau šobrīd ir 30 un vēl katru nedēļu būs viens klāt. Lai visi ir vienuviet.

Tālāk turpinām ar blogiem un rakstiem.

Ziemassvētku nedēļa tāpēc jau arī ir Ziemassvētku nedēļa, lai rakstītu par Ziemassvētkiem (visi saskaitīja cik bieži pieminēti Ziemassvētki?). Raksta par Ziemassvētkiem, svētku kopā būšanu un Ziemassvētkiem Norvēģijā. Raksta par Ziemassvētku otro svētku svinētājām- Ievām. Raksta par idejām dāvanām. Par lidojošiem Ziemassvētkiem. Par pārgājienu Ziemassvētkos. Raksta par Ziemassvētku tradīcijām un svētku vecīti.

Raksta arī grāmatu blogeri. Šoreiz viņu lokā dominē apdāvināšana- viens otram sarūpē lasāmas dāvanas. Šajos dāvanu sarakstos jebkurš droši var smelties iedvesmu arī savam lasāmajam sarakstam. Saraksti ar dāvanām ir atrodami Sibillas, Spīganas, Asmo, Doronikes, Mairitas un Lasītājas rakstos.

Bet ne visi dāvinās un apdāvinās. Daži turpina lasīt. Dainons raksta par grāmatu Topi vesels. Domgraudi blogā par grāmatu Ziemas kartupeļu knēdeļi. Didzis raksta par grāmatu Esi brīnums. Blogā estvardus.wordpress.com par grāmatu Reketieris. Lāsma par grāmatu Will Grayson, Will Grayson. Imachbox blogā par Dena Brauna Zudušo simbolu. Kurpjukastes blogā par grāmatu Pāri citroniem. Optimists Andalūzijā. Labasgramatas blogā par grāmatu Svešzemniece. Ritvars par grāmatu Rīga zviedru laika kartēs un plānos.

Turpinās arī pagājušajā nedēļā aizsāktā akcija par 2014.gada mēnešu pirmajiem teikumiem. Šoreiz akcijā piedalījās Ilze ar abiem saviem blogiem, Bārbala, Jana, Grāmatu tārps, Līva, Inese, Elza.

Kino skatītāji un rakstītāji šajā nedēļā gan skatījās filmas, gan aicināja uz plakātu konkursu. No filmām šajā nedēļā tika pieminētas Laurence anyways, Ida un Nightcrawler, Serena.

Laikam jau šos rakstus vajadzēja likt rindkopā pie Ziemassvētkiem, bet tomēr izvēlējos apvienot citā. Kā nekā- te vairāk ir atskats uz gadu. Atskati, gan par mūziku, rakstiem, filmām, pārdomām.

Djhurio blogā 2014.gada mūzikas izlase. Kaspars apkopoja 10 skaistākos mirkļus 2014.gadā. Mana ligzda blogā pārdomas par aizejošo gadu. Mr.Serge blogā interesantāko rakstu kopsavilkums. Vēl ir uzskaitīti 20 albumi, kas bija jānoklausās 2014.gadā. Arī sintētikas blogā atskaite par 2014.gadu. Unai raksts par spilgtākajiem gada momentiem.

Tālāk paturpināsim ar izēšanos.

Protams, Ziemassvētkos piparkūkas. Vai piparkūkas ar sīrupu un medu. Vēl ir zaļo zirnīšu biezeņa ar piparmētrām un cūkgaļas filejas medaljonu ar pētersīļu grūbām receptes. Ja domājiet dāvināt cepumus, tad te būs recepte. Mysicily blogā apelsīnu kēkss. Tējtasītes blogā īru tējas kūka un uwai- svētku kūkas recepte. Vēl piedāvājumā ir spāņu ziemassvētku kēkss un karstalus.

Noderīgi raksti ir par debespuses noteikšanu pēc Mēness ragiem un lokveida kustību Nīderlandē. Vēl- ja jums žēl putniņus, tad izlasiet Viestura rakstu kā rīkoties.

Ceļotāji mums šoreiz piedāvā sekojošus rakstus.

HMroads raksts par požarņiku Puškina virtuvē. Sapņumednieces blogā par Santa Moniku. Velosipēdisti savilkuši aizvadītā gada bilanci.

Nobeigumā raksts par sievu saturēšanu un par Jaunmoku Dorotejas stāstu.

Tiksimies nākamajā gadā.