Es jau gribēju rakstīt par Ziemassvētkiem, pārdomu laiku, klusu un svētu nakti, bet tad nāca apgaismība- vēl vienam blogāres apskatam pirms Ziemassvētkiem vajadzētu sanākt. Tāpēc pārdomu laiku atmetam un ķeramies klāt pie blogāres pirmrindniekiem- lasītājiem.

Gribēju jau (atkal jau) sākt ar nodrāzto ” un kā visu laiku arī šoreiz grāmatmīļi iepriecina”, bet nē, ne visus iepriecina- Andris nav priecīgs par Liepnieka un Konstantinova kopdarbu Nāve- tās nav beigas. Turpretī videjs savā rakstā tik kritisks par šo pašu grāmatu nav.

Ilze abos savos (vai savos abos?) blogos pa grāmatai- Topi vesels! un Sārta kā asinis. Asmo ievelk kārtējo ķeksīti Piedzīvojumi. Fantastika. Piedzīvojumi sērijā- Cilvēks, kas radīja Atlantīdu. Dainons blogā par grāmatu Mājās pie pavarda. Dainis par vietējās autores darbu Digitālo neaizmirstulīšu lauks. Didzis par grāmatu Ledlauzis, kas sāka Otro pasaules karu. Domgruadu blogā par Troņu spēles sērijas grāmatu Zobenu vētra 2. Bārbala savā rakstā aplūko grāmatu par Vladimiru Kaijaku. Mairitai ir vesela sērija ar Žanīnas Buasāras grāmatām.

Grāmatutārps blogā par grāmatu Landline. Kurpjukaste savā blogā par grāmatu 468 samērā vienkārši soļu uz patstāvīgu dzīvi. Lasītājai raksts par grāmatu Hadriāna atmiņas. Spīganai par Kinga grāmatu 11/22/63. Tējtasītei par Rotfusa triloģijas otro grāmatu Vieda vīra bailes. Vegus blogā var iepazīties ar (laikam) svaigāko pavārgrāmatu- Mūsdienu latviskā virtuve. Santa apraksta savas pārdomas pēc Bridžitas Džonsas izlasīšanas.

Vilis ne tik daudz par grāmatām kā par prozas lasīšanu.

Lai arī es sākumā nobremzēju Ziemassvētku prelūdiju, tas nenozīmē, ka blogos neviens par šiem svētkiem neraksta. Raksta. Un vēl dalās ar padomiem par dāvanām vai sniedz konsultācijas egļu atpazīšanā. Arī veido Ziemasssvētku ainiņas ar 300 gadus senām tradīcijām. Šis ir arī brīnumu laiks un tikai šādā laikā līst mīksto rotaļlietu lietus.

Protams, ir ne tikai svētki- rit arī dzīve parastā. Un parastā dzīvē ir vairāk vai mazāk parasti jautājumi un lietas jākārto. Kaut vai par bērnu seksualizāciju. Vai bilžu izmantošanas specifiku interneta resursos un piedzīvojumi bezdarbnieka statusā. Mazāk rožaina šī nedēļa bija Ievai- viņai, cenšoties iebiedēt, nospēra Facebook kontu.

Kamēr lielais vairums plāno ceļojumu pa veikaliem (atlaides, dāvanas, atlaides, dāvanas,…), tikmēr citi izvēlas lietderīgākus ceļojumus.

Pirmais iekrita acīs ceļojums tepat- vēsumā, purvā un pie sildoša ugunskura. Nākamie ir mazliet tālāki- fazendās ar vergu tuneļiem. Kazhe turpina ar Balkāniem- Kosova un Albānija. Sapņumedniece stāsta par saullēktu pie gliemežvākiem. Tālbraucējam ir raksts par pavadītajām septiņām dienām Eiropā. Zaigar blogā raksts- 2,5 dienas Parīzē un 2,5 stundas Bovē. Pēteris ar Daci apraksta Montanu.

Pirms ķeramies pie kinorepertuāra, der izlasīt Ritvara rakstu par pašvaldību referendumiem un varabungas blogā pabeigt lasīt nobeiguma daļu rakstam par atkāpšanās mugursomu. Vēl ir laba ziņa virtuālās naudas piekritējiem- Microsoft pieņem bitcoin.

Tālāk nedaudz par filmām.

Ģirts mūs iepazīstina ar nesenajiem notikumiem Lielajā Kristapā un Tallinas filmu festivālā. Anete par seriālu Stalker. Gudrības sākums blogā raksta nobeigums par Noa jaunāko ekranizāciju. Anete (cita) par filmu Interstellar.

Musicstories blogā par Ziemassvētku melodijām- Marka Kozeleka tradicionālais Ziemassvētku dziesmu albums “Mark Kozelek Sings Christmas Carols”.

Katru gadu nāk ne tikai Ziemassvētki un Jaunais gads, bet arī 16.marts- gulaga blogā var izlasīt rakstu par šo datumu.

Pēdējā tematiskā rindkopa būs par ēšanu.

Sākt laikam var ar alu- Mežpils tumšo. Tad varam pāriet pie kaut kā tikpat veselīga- čia sēklu pudiņa ar upenēm. Turpinājumā ir itāļu mandeļu cepumi un zviedru kardemona kūka. Ja gribās kādu zupīti, tad te būs- šķelto zirņu kokospiena zupa vai nūdeļu jogurta zupa ar ķiploku.

Paēduši esam un varam izskriet kādu krosiņu. Teiksim, paskriet pasaules čempionātā 100km. Vai aizstaigāt uz Jarmarkas mazo brāli -Ikrs.