Piektdienas rīts. Laikam tik ilgi man nebija sanācis novilkt apskatus. Tā ir, kad laika maz un ir vēlme eksperimentēt. Pie tam, eksperimenta rezultāts nav tik glīts kā cerēts. Tāpēc vēl šoreiz lecam pa vecam.

Kamēr kāds pašapmierinās bibliotēkās (izskatās, ka viņam uz rokām beigās tomēr nebija puņķi), tikmēr citi cenšas ievēlēties un ievēlēt.

Vēlēšanu nedēļā blogāre centās turēt līdzi un kamēr vieni pauda domas par ko vēlēs un kāpēc (Māris, Ojārs, Ramuuns, Caurums) , tikmēr citi izpaudās par nevēlēšanu vai nevarēšanu (R001, Reinis). Vēl citi demonstrēja dažādu atribūtiku no vēlēšanām, piemēram, neoficiālos partiju plakātus vai partiju kārtis. Vai arī pārdomāja par vagariem un kalpiem. Vēl bija arī pirms vēlēšanu pasaka. Ritvara blogā var redzēt kādās tik vietās cilvēki varēja nobalsot (piemēram, stacijās, veikalos,..). Lai arī Viestura Rudzīša raksts nav gluži par vēlēšanām, tomēr beigu akordi izskan tajā meldiņā. Tāpēc arī pievienoju šeiten.

Tālāk pāris rindkopas par grāmatām. Prieks, ka turpinās desmitnieku stafešraksti- šoreiz Didža un vakardienas blogos. Ja kāds jūt, ka viņam arī ir desmit grāmatas par kurām pastāstīt, tad laipni lūdzam to darīt.

No citiem grāmatu blogiem šoreiz ir sekojošas grāmatas- 80 dienās apkārt zemeslodei; Prospero celle; Baudas meklētāja stāsts; Psalmi ceļojuma beigās; Harolda Freja neticamais svētceļojums; un grāmata par maoisma sākumu Ķīnā.

Grāmatu sadaļu var noslēgt ar Mairitas grāmatplaukta aplūkošanu (viņa turpina videostāstu- šoreiz par latviešiem) un Spīganas interviju ar rakstnieci ievu Melgalvi. Jā, vēl ir jautājums- to kindle or not to kindle?

Mazs iestarpnājums par skaistumu- skaists rudens impresionisms un skaisti vārti handbolā.

Tālāk par ne mazāk skaistām lietām- ēšana.

Bet pirms ēst gatavošanas jāuzvelk priekšauts (ko itin ērti var pagatavot no krekliem).

Kā jau rudenī jābūt- rudens veltes: Ķirbju banānu krēms ar tafa musli, Dzelteno zirņu un burkānu krēmzupa, zaļais pētersīļu un ābolu kokteilis, ķirbju karijs ar auna zirņiem un beigās vēl ideālie biezpiena plāceņi. Ai, atkal nē- beigās vēl auksta kafija.

Paēst var brangi. Tiem, kuri nevar brangi paēst, citi rīko labdarības akcijas. Lindas blogā var izlasīt vienu rakstu par šādas labdarības labās domas ne tika labo izpildījumu.

Kultūras jomā mums ir izrādes, mūzika un kino. Dainis stāsta par dziedātāju, kuru izbrāķēja Saimons Kauels, brīvlaika blogā raksts par mūziklu Burvis no Oza zemes, kurpjukastei raksts par izrādi Izraidītie.

Kinokults.lv apraksta kārtējo kinoblogeri seansu par filmu Gone girl. Vēl par Dracula Untold un The Equalizer. Kinoteikumi.lv raksts par latviešu un lietuviešu kopražojuma filmu Spēlmanis.

Kamēr vēl gana silts, tikmēr var padzīvoties pa ūdeņiem- divi raksti par Gaujas sakopšanas talku un par spiningošanas sacensībām.

No sportiskām aktivitātēm jāizceļ Oreman basais maratons un Crossfit raksts par igaunijas kolēģiem no Tartu.

Ceļošanas raksti pamazām apsīkst, bet cerams, ka vēl saņemsies tie, kuri nav atskaitījušies par saviem braucieniem (piemēram, viens otrs brauca uz Rumāniju…). Šoreiz par Grieķiju, Aostas ielejas 8.sēriju, Katalānijas kontrastiem un 10 lietām, kāpēc ir vērts ceļot ar velosipēdu. Vēl turpinām lasīt par kamzoļa ceļojumu pa Āziju- šoreiz plovs un kumiss.

Ieejot nobeiguma daļā, kā parasti- savelkam vienkopus visus tos rakstus kurus nesavilku augstākesošajā tekstā.

Nikon D3300 apskats no emuars.lv; par Ticības atjaunošanas dienu no Gudribassakums.lv; svarīgs jautājums ģimenes mājas būvētājiem- nomāt vai pirkt?; Par telefona numura pierakstīšanu mājaslapās; dzīrēm pēc īres; abažūrošanas; un google reklāmas konkurentiem.