Par pagājušo nedēļu savilku 59 blogus, kurus pamanīju ar vienu vai vairākiem rakstiem papildinot vietējo blogāri ar rakstiem. Jāskatās vai visi ietilps šajā apskatā vai arī kāds jauši vai nejauši paliks ārpusē. Pagaidām neviens palikšanu ārpusē man nav pārmetis, tāpēc joprojām atļaujos būt diezgan subjektīvs, bet tajā pat laikā centīgs iekļaut visus rakstus apskatā.

Tālāk mana subjektivitāte garākā izklāstā.

Laikam grāmatu desmitnieki finišē- šoreiz tikai 10 grāmatas no Kikas. Toties startē Lielā Lasīšana un Līva savā blogā ielika šovā izvilktās grāmatas. Pārējie laikam iegājuši parastajā ritmā un turpina priecēt mūs ar grāmatu apskatiem- no Andas Bāreņu pavēlnieka dēls, Ints turpina strīpmuguru sēriju ar Magelāna mākoni, Mairita savilka vairākas grāmatas īsajās atsauksmēs, Ilze par grāmatu Laimīgie lasa grāmatas un dzer kafiju. Lāsma par Veronikas Rotas Citādo turpinājumu. Kurpjukastes blogā grāmata Līdz varavīksnei. Par Bendes meitu var lasīt Elzas blogā un par Ulubeles paskaām – vakardienā.

Ilze mums stāsta par grāmatām kadiķa vietā un Dainis par savu pirmo audiogrāmatu. Savukārt Talismans apraksta par ieceri pašam izdot grāmatu.

Blogārē nevar nejust, ka tuvojas Saeimas vēlēšanas un aizvien ir kāds raksts, kas veltīts šim četrgades (ja nebūs vēl kāds rīkojums Nr.2) notikumam. Māris raksta par partiju Brīvība. Grafiti blogā ir jautājums- ko partijas sola vides aizsardzībā? Krišjāņa blogā ne gluži par vēlēšanām, bet tuvu tam- par sievietes publisko pazemošanu. Tāpat arī Lindas rakstā. Arī caurums blogā par izvēli Saeimas vēlēšnās. Čiekuram pat ir vesela rakstu sērija par partijām. Ar bildītēm. Vēlēšanu tuvumu izmanto arī politiķi, kuri intervējas un tiek intervēti. Vienā šādā intervijā Ritvars pamanīja, ka kāds politiķis melo. Ko un kas- tas Ritvara rakstā.

Intervijas sniedz ne tikai politiķi, bet arī sportiski cilvēki- crossfit.lv blogā intervija ar Daigu Poriņu. Vēl par sportu- Kaspars stāsta par savu maratonu Viļņā.

Kā sarunājuši vairākos blogos parādās rotaļas vai aicinājums uz tām- teiksim Pastnieks meklē vēstuli vai Ingress gīkisms. Varbūt ne gluži rotaļa- Rolanda raksts par ģeoralliju.

Puķuzirnis blogā gan tuvāk rotaļām- par leļļu māju. Noderēs, kuriem mājās ir mazas leļļu pavēlnieces. Ja leļļu māja jau ir, tad var noderēt ūdensballīte.

Parasti sievietes garāžās meklē savus vīrus. Šoreiz gan tur atrodas vesels seminārs. Un valda Ošiņa rakstā var redzēt, kas atradās Miķeļdienas gadatirgū.

Šoreiz ēšana atlikta uz beigām. Tas netīšām.

Sāksim ar Aijas ābolu čatniju (šo es pats ar pagatavošu). Bosforazvaigzne raksta par 100lapu tītenīšiem. Lindas virtuvē tapuši burkānu kapkeiki. No Anitas mums tiek polenta ar sieru un zaļumiem.

No ēšanas tas šoreiz viss.

Turpinājumā cita veida ēdiens- pārdomas par Jura Rubeņa lekciju. Un Ilmāra jautājums- vai lūgties ar rožukroni ir moderni?

Tālāk mazliet paceļosim. No sākuma ar vilcienu tepat pa Latviju. Tālāk pie klaburčūskām un kazahiem. Riteņbraucēji stāsta par Venēciju un Zaigara blogā par došanos ceļā uz Balkāniem.

Gulaga blogā par atgriešanos no Vorkutas un Intas ekspedīcijas.

Par nopietnām tēmām turpinot- Ievas raksts ar jautājumu- Cik maksā Latvija? Arī Voldemāra raksts par savu Vectēvu ir nopietnu pārdomu pilns. Laikmetazimes.lv blogā par cilvēces bojāeju. Visparkautko blogā nopietns un dusmīgs raksts par velosipēdistiem.

Kino ar šoreiz pavisam uz beigām sanācis. Ģirts raksta par filmām- Novembra cilvēks un Stabilizators. Tējtasīte- par Road to Paloma.

Nobeigumā par latviešu valodu- Ak, valoda, valodiņa un komati brīvsolī.