Nu tā- esmu nedaudz labojies un sešpadsmito blogāres apskatu nopublicēju otrdien. Tas tā- pats sevi mazliet paslavēju par čaklumu. Vēl tik vajadzētu atrast kādu čaklumu, lai papildinātu Latvijas labāko blogu lapu ar jauniem blogiem, sadalījumu un pavadošiem tekstiem. To kaut kad.

Tagad pie aktuālā.

Un aktuālais kā allaž sākas ar grāmatām. Un kā iepriekš, arī šoreiz ir redzami stafešraksti par 10 labākajām grāmatām. Tos šoreiz nopublicēja Anda, Aiga, Grāmatu tārps, Lāsma, Ritvars, Santa. Bail apsolīt, bet izskatās, ka būs arī nākamajai nedēļai.

Tā kā lasītāji ne tikai gremdējas atmiņās, bet droši soļo arī uz priekšu, tad ir vesels birums ar jaunizlasītajām (un pārlasītajām) grāmatām. Asmo izlasīja pirmo grāmatu par detektīvu Harija Holu ”Sikspārnis”. Dainis stāsta par ”100 soļu ceļojumu” un Ilze par ”Grāmatu”. Una par grāmatu ”Dzimuši, lai skrietu”. Vakardienas blogā par Stīvena Hokinga grāmatu. Elza par Salvadora Dalī grāmatu. Vai precīzāk- grāmatu par Salvadoru Dalī. Bārbala par ezera vakarstāstiem.

Savukārt Sibillas blogā par veselu grāmatu sēriju ar svītrainajām muguriņām. Mairita piedāvā nevis izlasīt, bet noskatīties viņas pārdomas par audiogrāmatu. Pie reizes var arī noskatīties viņas svētdienas ziņas kārtējo raidījumu.

No grāmatām mēs varam pāriet pie tikpat svarīgām lietām. Pie Saeimas vēlēšanām, likumiem un tikumiem. Tā kā tuvojas tas laiks, kad deputāti beigs mest iedzīvotāju pastkastītēs savas aģitlapas un sagaidīs dienu, kad iedzīvotāji metīs citās kastēs biļetenus, tad pamazām blogos parādās pārdomas par 12.Saeimas vēlēšanām. Par tām raksta Māris, Digitālā klade, Jānis.

Te piederētu raksts par vēlēšanu aptauju rezultātiem no Iročkas un Blackhalt.

Lindas blogā par bērnu seksuālo izglītību. Līdzīgi ir arī Grafiti un Jorena rakstos. Likumiski tikumisko rakstu daļu papildina arī Krišjāņa Liepiņa un Māra Lustes raksts. Sandras Veinbergas blogā ir lasāma viņas uzruna J.Čakstes 155.jubilejas pasākumā.

Savukārt blogāres kinodaļa šonedēļ ir uzspiedusi uz seriāliem. Uzspiedusi tā, ka jautājumam ”A ko man skatīties?” vajadzētu tikt izsvītrotam no dienaskārtības.

Anete piedāvā rakstu ar rudens seriāliem. To pašu dara Tējtasīte (trīskārši). Arī Ģirta blogā par seriāliem- Amazon Studios trešā viļņa seriāli un vēl pāris raksti par seriāliem. Sintētikas blogā par seriālu The Killing.

Kurpjukastes blogā par izrādi ”Vakariņas ar Elvisu”. Un vilka midzeņa blogā par filmu ”Labirinta skrējējs”.

Pirms ēšanas varam noskriet (palasīt par) Viļņas maratonu un ķerties klāt gardākajai blogāres daļai.

It kā saldais parasti tiek atlikts uz beigām, bet es tomēr atļaušos to nolikt priekšplānā- Ilzes blogā par karoba konfektēm un Aija raksta par atvasaras kēksiņiem. Amalija Andersone blogā par gardu saldējuma pagatavošanu. Brīvlaika blogā par citrona siera kūku. Happywhisper raksts par grieķu jogurtu ar persikiem un saldo daļu noslēdz pistāciju un dzērveņu cepumi.

Turpinām ar kulināriju- meklejotpriekus blogā par spageti ar brokoļiem un tunci, Mysicily rakts par cukini rullīšiemun, Līga Krista blogā par spageti ķirbja un gaileņu podiņiem.

Apjuku- ja ir raksts par Eņģeli Kazahstānas gaļas tirgū, tad man tas ir jāliek pie kulinārijas vai ceļojuma? Laikam jāliek pa vidu starp vienu un otru.

Riteņbraucēji jau tikuši līdz Itālijas kukurūzas laukiem un Zaigara blogā par braucienu uz mūsu brālīgo kaimiņu republiku Baltkrieviju.

Rolands ir aizceļojis uz Dāniju mācīties- te var palasīt kā viņam pirmajā mēnesī ir gājis.

Tuvojoties nobeigumam apkopošu dažus interesantus rakstus- Crossfit blogā par iedvesmas un enerģijas avotu, Mežavecis stāsta par pieredzi ar auto gāzes iekārtu, Vigants, savukārt, par savu pieredzi izstrādājot mobilo aplikāciju. Pods.lv raksta par mīlētākajiem 2014.gada zīmoliem. Renuar blogā par Tukuma festivālu (ir bildes un video). Reinis turpina savu pošanos prom no pilsētas un xlt.lv blogā par Kluča izstādi.

Un nobeigt šo apskatu var ar kaut ko jauku un siltu- Agneses plikņiem.

Uz tikšanos pēc nedēļas!