Šoreiz bez visādiem ievadiem. Rudens, skola… ziema nāk.

Tā kā skola sākās, tad arī blogārē jūtama neliela skolnieciska noskaņa- kurš ved uz skolu, kurš skolo, kurš studē.

Diegi un burti blogā smuki parādīts kā gatavojas uz 1.septembra fotogrāfēšanos- ar rāmi un, protams, burtiem. Dabasmammas blogā parāda kā skolas gaitas sāk Norvēģijā. Gudrības sākums arī raksts par Zinību dienu. Arī mammasrokas blogā pirmklsīgi noskaņots raksts.

Ne visi 1.septembrī soļo uz skolu- kāds soļo arī uz siltumnīcu.

Kuriem nav skola, tie var sākt stafešrakstu blogu vidū. Te pie vainas ir Spīgana- ņēma un izdomāja, ka jāiekustina blogāres ūdeņi ar grāmatu rakstiem ”10 grāmatas kuras visvairāk ietekmējušas manu dzīvi”. Šajā nedēļā atsaucās viens bariņš (nākamajā nedēļa būs vēl lielāks bariņš)- asmodeus.lv, durvjupele.lv, dejaunkundze.lv un Lasītāja.

Nav jau tā, ka līdz ar to par grāmatām nekas netiek rakstīts. Tiek- Sibilla par grāmatu ”Zem tīkla”, Anda par ”Grāmatu zagli”, Didzis par ”Jezuītu ceļvedi”, Evija par ”Bāskervila suni”, Kurpjukaste par ”Rītdienu”.

Onkulis par audiogrāmatu ”The God Delusion”. Doronike, savukārt, par grāmatu jaunumiem. Mairita sagatavojusi jau 11.svētdienas ziņu izlaidumu.

Laikam no grāmatām tas īsumā viss. Tagad var pāriet pie nopietiem rakstiem un nopietnām tēmām.

Sākšu ar Lindas vizuāli informatīvo rakstu par vietējo divdabi- tvnet. Janas komentārs par galvaspilsētas mēra vizīti uz Krieviju. Galvaspilsētas sakarā vēl jāpiemin Māra raksts par garumzīmēm.

Nopietna tēma ir arī par Dievu, lai gan Žans Efels arī to pasniedza visnotaļ jautrā veidā savā grāmatā. Tāpēc arī kalpotāja blogā ir nopietns jautājums- Vai var pierādīt Dieva esamību? Te vareētu turpināt ar Didža rakstu par kolārkreklu un Ervīna rakstu par 7 lielākiem sātana meliem mūsdienās.

Gulaga blogā raksts par patiesības digitalizāciju– ka ceturtdaļgadsimtu valsts nav spējusi tikt galā ar saviem mantotajiem papīriem.

Mēģināšu to nopietno daļu paturpināt vēlāk, pēc ceļošanas daļas.

Izaicinājuma blogs sācis kustību. Jācer, ka viņiem internets būs daudz un dikti, lai priecētu mūs ar biežiem aprakstiem un daudz bildēm. Veiksmi un izturību!

Thecrazytravel blogā riteņbraucēji jau nokļuvuši Katalonijā un droši vien uz visiem stūriem dzird ”Saule.Pērkons.Daugava” melodiju kataloniešu mēlē (kā nekā tagad viņu himna). Bosfora zvaigzne blogā par Kuršunlu ūdenskritumiem.

Un jā- tas ir viss no ceļošanas. Nē, vēl Zanes stāsts par lauku peles nenotikušo ceļojumu uz pilsētu.

Bet varu nomierināt- ēdāju gan būs vairāk.

Sāksim ar Ilzes spageti ķirbi un Kikas šokolādes fondanti. Linda piedāvā lēcu un biešu salātus un Tējtasīte- krēmīgo nekterīnu pīrāgu. Mysicily un meklejotpriekus blogos par tortēm, attiecīgi- par Kapri salas šokolādes un mandeļu torti un par biezpiena-cepumu torti ar avenēm.

Vegus.lv autore dalās pieredzē- ko darīt ar biezumiem pēc sulas izspiešanas? Happywhispers blogā cits jautājums- būt vai nebūt svaigēdājam?

Kino, tv, mūzika- jāliek viss kopā.

Kinoteikumi blogā Ģirts raksta par grupas Instrumenti filmu (kas tas ir un ko tas nozīmē var skatīt viņa rakstā). Šokolādes stāsta blogā pirmais apkopojums par komēdijseriāliem. Pieraksti.id.lv blogā par filmu ”Visu uzreiz”. Dainis par mūziķa Troja Sivāna (eh, kā gribējās uzrakstīt Sivēna) albumu. Anete par filmu ”Divas janvāra sejas”.

Padies Ivaram par blogāres tehniskās daļas uzturēšanu pie dzīvības- šoreiz viņa apraksts par Samsung Galaxy Npte Edge.

Tikpat liels paldies Normundam par kurpjizgītošanas turpināšanu.

Jāmēģina blogārē saskatīt arī sportisko daļu- šoreiz par Mrs Krūmu gonka un Crossfit paziņojumu par gada vērienīgākajām sacīkstēm Latvijā. Jā, un par Oreman trim ultrām.

Nobeigt varētu ar nopietnu vīru nopietnām pārdomām- Endijs par šodienu (ne rītdienu vai Jaunogadu), Kaspars par vidējo latvieti un Jorens par pasaules klusuma malu. Bet labāk nobeigt ar dāmām un viņu fotostāstiem- Kni pastkartes no jūras un Līgas Kristas stāstu par palēlinātajām mušām.