Laikam jau pāris mēnešus atpakaļ pa Latvijas Radio 1 dzirdēju labu ziņu- tiks remontēts ceļa posms Jūrmalā no būvniecības nama Kurši līdz Kūdrai. Tā kā pa turieni nākas samērā bieži pārvietoties, tad man kā autovadītājam pozitīvā daļa tika uzlādēta vēl pozitīvāk. Nu kas var būt vēl labāks, kā pārvietoties pa gludu asfaltu!

Pozitīvās daļas nedaudz izlādējās, kad manīju, ka augstākminētā ceļa posmā tika aizpļeckātas (tieši tā- aizpļeckātas) bedres.
Likās, ka nu būšu pārklausījies un nebūs vis remonts, bet kārtējais bedrīšu lāpījums. Neticējās, ka būs tāda izšķērdība un pirms remonta vēl šķaidīsies ar asfaltu tur, kur pēc īsa brīža tiks viss skrāpēts nost.

Lai vai kā- remonts ir sācies un viss ir noskrāpēts nost. Man jau liekas, ka tas iepriekšējais pļeckātais bedrīšu remonts bija lieks, bet ko nu es saprotu no augstās mākslas.

Tā bija viena laba ziņa, bet vēl labāka (nu gandrīz labāka) ir kādu kapeiku iepriekš- Slokas pārbrauktuve. Jau kādu laiku atpakaļ man bija satiksmes uzdevums par šo vietu.
Tie, kas tur ir braukuši garām, gan jau piefiksēja, ka īsti labs tas krustojums nebija.

Tagad tā priecīgā ziņa- kāds labs cilvēks ir sapratis, ka nu jau n-tos gadus vilciens uz Tukumu ir reta parādība un arī auto straumes pār šo pārbrauktuvi vairs nav mērāmas n-tajos metros. Un gala beigās- nav īsti prātīgi taisnam ceļu posmam pēkšņi noņemt galvenā ceļa statusu.

Tāpēc- skatam bildi un priecājamies.

Pagaidām gan es, izbraucot šo krustojumu (nu jau pa galveno ceļu), vēl bailīgi mētāju galvu apkārt, lai pārliecinātos, ka pār pārbrauktuvi braucošie ir piefiksējuši, ka viņiem tagad priekšā rēgojas trijstūris.
Bet visādi citādi- krustojums kļuvis patīkamāks.