Pārvietojoties pa Latvijas ceļiem dažreiz nepamet sajūta, ka diezgan bieži puikas stipri pārcenšas ar ceļa zīmju izvietošanu. Piemēram, pie veikala ”Depo” (tas kurš uz Ulmaņa gatves)- iebraucot tur, liekas, ka katram stabam tikusi pa savai zīmei. Iebraucēji no klusākiem laukiem var manāmi apstulbt.

Tāda pati situācija valda nesen izremontētajā Raiņa ielā Jūrmalā (Kauguros). Šodien bija tā laime un prieks izbraukt pa  augstākminēto ielu. It kā viss smuki un glīti- jauns bruģis, gājēju celiņi, automašīnām kabatiņas, velosipēdistiem ar savs celiņš…Viss it kā labi, bet tā riebīgā un nelāgā sajūta tomēr piezogas.

Raiņa iela ir diezgan gara un sanāk, ka šai ielai ir diezgan daudz krustojumi ar perpendikulārām ielām. Viss it kā saprotami, bet ieraugot to lērumu ceļa zīmju, kas tur sabāztas…. tā vien liekas, ka te pamatīgi nolobēts ceļa zīmju izgatavotāju kantoris. Nekādi savādāk nevaru iedomāties kāpēc ir pirms katra krustojuma uz velosipēdistu celiņa jāliekzīme, ka velosipēdistu celiņš beidzas (neatceros īsti kāda tā ceļa zīme bija, bet nav īsti pārliecības, ka tā bija 413A. Atmiņā rēgojas pārsvītrota 415, lai gan tādas zīmes nemaz nav. Nākamreiz nofotogrāfēšu un piefiksēšu riktīgāk) un pēc krustojuma atkal ir zīme, ka velosipēdistu celiņš atkal sākas (415)… un tad beidzas, un tad atkal sākas… un tā visu laiku.

Pretējā malā, kur automašīnām ir kabatiņas (ielas malā esošas stāvvietas), atkal ir saspraustas ”P” zīmes (532). Pirms katras kabatiņas. Ik pa padsmit metriem ir ”P”. Nez vai kāds būs tik neatapīgs, lai neiedomātos, ka tur nevar nolikt savu auto.

Vienā malā velosipēdisti, otrā- ”P” un pa vidam vēl pāris ceļa zīmes. Gar acīm viena vienīga ņirboņa un atzīšos- neesmu pārliecināts vai visā tajā jūklī nepalaidu garām kādu zīmi ”Dodiet ceļu” vai ”Dzīvojamā zona”. Var sanākt nepatīkama šmucīte.
Kā teica klasiķis (ja nemalds, tad tas bija ”Vella kalpos”)- pārāk liela centība rada pārcentību.

P.S.
Derētu nākamreiz saskaitīt visas ceļa zīmes izremontētajā posmā. Varbūt izcelsim kādu Ginesa rekordu :)
Un tad būtu skaidra atbilde uz virsraksta jautājumu- ceļa zīmes paliek Raiņa ielā.

P.S.S.
Bildi paņēmu no Bidstrupa daiļrades, jo tās ceļa zīmes jau nu dikti atsita bērnībā n-tās reizes redzēto šo dāņu žurnālista un karikatūrista veikumu.