Turpinot ievērot ikmēneša kinoatskaites (kinoatskaite par jūniju ir atrodama šeit), publicēju sarakstu ar tām filmām, kuras ir noskatītas un varu padalīties ar patīk/nepatīk.
Sarakss sanāca mazliet īsāk, jo lielāks uzsvars tika likts uz seriāliem un līdz ar to filmām laika nepietika. Mēģināšu tuvākajā laikā nopublicēt nelielas atskaites arī par noskatītajiem seriāliem (Move on, House of cards (1.sezona), Da Vinci’s Demons (1.sezona)), jo sarakstā gaida vēl daži labi (cerams) seriāli- Run, Broadchurch, Luther, Crossing Lines, The White Queen, Les hommes de l’ombre…
Bet par seriāliem citreiz. Tagad par tām nedaudzajām filmām, ko noskatījos jūlijā- īss apraksts un video turklāt.
Droši vien pieklājība prasītu, lai vismaz par pārīti šo filmu kaut kad tuvākajā laikā atrakstos plašāk. Mēģināšu.

Neparastais Tomass/Odd Thomas
Skatījos un domāju- ko ar šo visu filmas veidotāji gribēja pateikt?! Parādīt labu fantastiku? Neizdevās. Parādīt interesantu fimu? Neizdevās. Parādīt gudru filosofiju? Atkal neizdevās…
īsāk sakot- filma neizdevās.
Vērtējums: 5/10



Niknie žetoni/Badges of Fury /Bu Er Shen Tan
Laikam Džets Lī paliek vecs, jo viņš sāk soļot Džekija Čana virzienā- mazliet kaušanās, bet pamatā viss, lai smīdinātu garliekoto skatītāju. Policisti cīnās pret sliktajiem, bet visu laiku viņiem pa vidu gadās kāda, ne visai saprātīga, ķibele.
It kā izklaide nav slikta, bet līdz labai tai ar kā līdz Ķīnai.
Vērtējums: 7/10

Pilsonis gangsteris/ Citizen Gangster
Labs, uz patiesiem notikumiem balstīts, stāsts. Varbūt nav tas izcilākais piemērs, bet filmas dzīvā un aktieru labi pasniegtā atmosfēra filmai dod daudz labus plusus.
Vērtējums: 9/10

Transā/Trance
Prieks par filmu, kas spēja ne tikai pasniet stāstu pietiekami neparastā veidā un ar neparastu notikumu gaitu, bet arī ļāva man beidzot pieņemt Džeimsu Makevoju kā aktieri (lai arī te vēl varētu paviebties).
Vērtējums: 9/10

Baltā nama krišana/ White house down
Pat nezinu ko teikt- it kā šī sanāca nedaudz labāka par Batlera veikumu, bet ja godīgi- abas ir liekamas vienā plauktā. Un nekas trakas nebūs, ja šo filmu nenoskatīsies- Baltais nams, teroristi pašdarbnieki, atriebtkāre… īsāk sakot- Viens pats mājās. Pēc divdesmit gadiem.
Vērtējums: 7/10

Slepkavību sezona/Killing season
Šī nu bija mana vilšanās- it kā divi Holivudas smagsvari diezgan pateicīgā vidē (mežā, ar bultām un lokiem), bet tas stāsts… tas pasniegšanas veids… ehh. Var jau būt, ka amerikāņiem patiks, ka ir jauns pretinieks (no vecās Dienvidslāvijas), bet visa tā ņemšanās un nemitīgā pļāpāšana- tagad es tevi nogalināšu! Bet tagad es tevi nogalināšu!… Riktīgi zaudē ritmu un ieinteresētību.
Jā, bija labas domas un morāle, bet ar to bija par maz.
Vērtējums: 7/10