erce.jpg

Uz virsrakstā minēto jautājumu varētu atbildēt ar brīvdienās piedzīvoto. Ceru, ka manu savārstījumu neizlasīs ar pārāk sakāpinātu uztveri. Vienkārši sanāca piedzīvot divus stāstus, kurus var aprakstīt diezgan līdzīgi.

Policista stāsts:

Pagājušajās brīvdienās ceļu policija bija riktīgi sasparojusies (vismaz Jūrmalā)- izbraucot no pilsētas, trāpījos uz kaut kādu reidu, kur ar aizdomīgu degsmi stādināja visas automašīnas. Dokumentus paprasīja, bet tā īsti nepārbaudīja, tikai uzmeta aci logā esošajā OCTA uzlīmei. Galvenais bija uzplīties ar savu alkometru (uhh, pirmo reizi nācās pūst). Parasti ir redzēti iepūšamie, kuriem ir uzliktas vienreiz lietojami uzgaļi, bet man trāpījās ‘’ekonomiskais variants’’, bez nekādiem uzgaļiem- vienkāršs agregāts ar caurumu galā, kura virzienā vajadzēja uzpūst.

Uzpūtu, saņēmu atpakaļ dokumentus un braucu tālāk.

Pēc dažām stundām iebraucot atpakaļ pilsētā, mani atkal apturēja- atkal (vai joprojām?) reids un atkal visus autovadītājus liek malā. Mani tai skaitā. Ar frāzi ‘’Mani jau jūsu kolēģi pie tilta pārbaudīja’’ veiksmīgi tiku no viņa vaļā bez nekādām dokumentu pārbaudēm un citām dotajā situācijā nevajadzīgām lietām.

Bez minētajiem punktiem, poliči tika manīti vēl pāris pilsētas vietās.

Ērces stāsts:

Pagājušajās brīvdienās pateicoties labajam laikam, bija jāpadzīvojas nedaudz pa laukiem un jāapdara daži pavasara darbiņi. Izskatās, ka arī ērces bija sasparojušās un izlēmušas pārbaudīt mani. Viens ‘’pārbaudītājs’’ veiksmīgi piezīdās un nācās ar spirtotu vati pabarot viņa alkometru, lai pēcāk ‘’atšūtu’’ to.

Otrs parazīts nejauši tika pamanīts rāpjamies pa kāju- parasti šie ir tādi maziņi un izsalkuši, bet šis bija diezgan paliels, laikam jau piezīdies no kāda cita. Ar kārtīgu knipi tas tika aizsūtīts patālā lidojumā.

Vēl, bez šiem diviem parazītiem, droši vien bija kāda čupiņa paslēpusies krūmos un tik gaida izdevību lai piezīstos.