Viena šofera šodien izraisīts manevrs pirms Jūrmalas caurlaižu punkta Lielupē, mani rosināja uz aizdomām. Proti, braucot iekšā Jūrmalā, kādu gabalu pirms caurlaides punkta, priekšā braucošā mašīna pārkārtojās uz labo joslu, kura dodas pēc caurlaidēm. It kā nekas īpašs. Bet tieši pirms pašiem maksas automātiem ar asu manevru tā izlēca atpakaļ manā joslā. Ainiņas uzburšanai var aplūkot augšējo attēlu- manevrs tika veikts aptuveni turpat, kur atrodas baltā automašīna.

Man šādi neapdomīgie tipiņi vienmēr uztrauc- te bremzē, te lec blakus joslā, te vēl ko izdomā. Vienmēr ar aizdomām skatos uz šādiem šoferiem un ieslēdzu režīmu ”lielāks intervāls, distance un papildus uzmanība”. Mēģināju atrast izskaidrojumu šim viņa manevram- it kā savlaicīga pārkārtošanās caurlaides joslā saka, ka bija mērķis iegādāties caurlaidi. Bet tas lēciens īsi pirms caurlaižomātiem vedina domāt, ka pārdomāja- vai nu atcerējās, ka iepirka iepriekš, vai arī saspaidīja mobilly īsziņu. Pēdējais tāds šaubīgs arguments, tāpēc aužu savu aizdomīgo prātojumu tālāk. Un viss, ko varu izdomāt- šoferītis šādi vēlējās apiet fotofiksācijas iekārtas. Vai arī iedomājās, ka vairāk jābaidās no policista skatiena nekā no fotofiksatora (pirmais tobrīd bija aizņemts ar citiem šoferiem).
Par to fotofiksācijas apiešanu- neesmu pārliecināts, bet kameras ir uz pēdējā vidusstaba, nevis uz tām konstrukcijām, kur atrodas ceļazīmes un, kuras šķērsojot šoferis varēja cerēt tikt Jūrmalā pa brīvu.
Raksti saka, ka bez caurlaides sods (50 eiro par katru reizi) ir neizbēgams.

Un var jau būt, ka tas manevrs bija tikai kārtējais neapdomīgais gājiens, kuru satiksmē var novērot ne mazums. Līdz ar to mans prātojums par caurlaižomātu apbraukšanu bija tikai mans prātojums un nebūs ikdienā jāvēro (un jāuzmanās) kā zaķi mēģina pēdējā mirklī iešmaukt pa zaķi.