Laikam gadu atpakaļ (ar astīti) Jūrmalā sāka būvēt jaunu Mežaparku. Viens ir Dzintaros, nu būs arī Kauguros. It kā doma laba, bet vieta un izpildījums ir …hmm… ne pārāk. Katru reizi, braucot garām, ar skumjām noraudzījos uz to milzīgo baļķu daudzumu, ko izveda no salīdzinoši nelielā zemes pleķīša. Vēl skumjāk izskatījās tie daži atstātie kociņi, kuriem sabojāja saknes- apraka tādus kā dīķus vai grāvjus apkārt, atstājot uz ”saliņas” divus vai trīs kociņus. Nezinu vai tur domāts vilkt komunikācijas vai atstās ”dizainam”.



Jau tad bija pārliecība, ka šie koki te nav uz ilgu laiku- sabojātās saknes, izraktā augsne un izmainītais gruntsūdeņu līmenis te ātri vien ieviesīs korekcijas- apkaltīs, nolieksies un aizies bojā. Izrādās, ka nē- korekcijas ieviesa 17.janvāra stiprais vējš. Pie tam pamatīgas.



Ja iepriekš mežiņam lielu skādi neviens vējš neizdarīja, tad tagad atsevišķie koki vieni vairs nebija cīnītāji. Attēlos var redzēt skādes apmērus. Diemžēl, bet nav pirmsvētras attēlu, tad varētu salīdzināt. Bet bez salīdzināšanas redzams, ka apraktie bija viegls pretinieks.

Ko te vēl piebilst- uz klaviatūras nav tādu pēdiņu, kurās varētu ierakstīt vārdu kūrortpilsēta.