DSC00863

Labi, nav nekas jauns. Tā ir tikai mana fantāzija un sapnis. Es vispār tā kā vairāk sliecos uz to, ka braukšanas eksāmens [gandrīz] nav vajadzīgs. Vismaz tās figūras. Bet, ja tā ir izlemts, tad jau laikam tā jābūt.

Ja jau ir tā figūru izbraukšana, tad te es gribētu piemetināt vēl vienu ”figūru”- braukšana kolonnā. Saprotu, ka tas nav tik vienkārši izdarāms (lai neteiktu- neiespējami), bet, pašam braucot ar auto kādā lielākā vai īsākā auto ķēdītē un redzot, visus šos savdabjus, tā vien gribas, lai tādi nebūtu. Lai tādi tiktu izmācīti jau autoskolās un eksāmenos. Lai nebūtu jāredz dzīvē, ka priekšā braucošie sastājušies cieši jo cieši aiz lēni braucošas fūres un i nedomā to apdzīt. Un neatstāj i ne mazāko ”kabatiņu” tiem, kuri var un grib apdzīt. Vienu auto taču ir vieglāk apdzīt nekā četrus, piecus vai sešus. Un tad kādam ir jādzen un jāspraucas tādiem pa vidu un radot nevajadzīgas avārijas situācijas.

Neizprotu arī tos, kuri braucot pa priekšu spēj raustīt visu kolonnu- te lēnāk, te ātrāk, te bremzēšana neizprotamā vietā. Var jau būt, ka meklē vietu, kur jābrauc. Un to nedara vis kartē un savlaicīgi, bet braucot un skatoties dabā. Kronis, iz paša pieredzes, bija šāds tips, kurš izdomāja ”palaist” aiz sevis braucošo kolonnu. Vismaz tā izskatījās, kad šis iebrauca ieskriešanās/ bremzēšanas joslā un viņam garām pabrauca 3 vai 4 auto. Pārējie nepaspēja, jo šis fiksi rāva atpakaļ uz ceļa. Un tikai cita šofera reakcija paglāba no bleķu locīšanas.

Protams, ne jau vienmēr priekšēji brauc greizi. Ļoti bieži ir tā, ka kolonna brauc kā labi noskaņots instruments- bez raustīšanās, ar atļauto ātrumu un mierīgi. Līdz kāds no aizmugures izdomā pajaukt ritmu- apdzīšana līkumā, asa spraukšanās atpakaļ rindā, trešo joslu veidošana, utml.

Ja vēl tādi ir vairāki vienlaicīgi, tad ir jāuzvelk nervi un uzmanība līdz galam, jo, ja vēl viena mašīna spēj aši ielīst kolonnā, ja pretī braucošais ir pārāk tuvu, tad diviem autiņiem jau ir kritni sarežģītāk. Šie, man liekas, ir bīstamākie kolonnas [ne]braucēji.

Jā, un tie, kuri radot visādas bīstamas situācijas, apdzen visu kolonnu, lai pēc 100metriem nogrieztos krustojumā, man joprojām ir un paliks neatminama mīkla.