Pagājušā nedēļas nogalē, braucot uz laukiem, ievēroju, ka kāds ir pacenties izdaiļot Gauso jūdzi (ceļa posms no Ragaciema līdz Klapkalnciemam) ar balto krāsu- ir ne tikai atjaunotas baltās līnijas uz ceļa, bet arī ievilktas jaunas. Ja iepriekš balta, nepārtraukta līnija bija tikai jūras pusē (nobraukt no ceļa un apstāties aizliegts), tad tagad tā ir arī otrā pusē. Un tas nozīmē, ka švakāk redzošie sēņotāji un dabas baudītāji aiz inerces tāpat liks auto un pēcāk brīnīsies un dusmosies par pašvaldības policijas uzlikto plāksteri. Un tur jau puikas ir čakli plāksteru licēji- gandrīz ikreiz braucot garām ir redzams kāds, kurš nolicis mašīnu jūras pusē un logus jau daiļo plāksteris.

Ja kāds teiks, ka sen bija laiks šādai līnijai ceļa malā, jo liela daļa tur noliktās mašīnas bija labs paraugs ļoti stulbai un neprasmīgai auto novietošanai ceļa malā, tad es piekristu. Gandrīz vai varētu autoskolas rīkot mācību ekskursijas, lai topošie šoferi no malas redzētu kā izskatās stulbi novietotas automašīnas un kā tas traucē citiem satiksmes dalībniekiem (šķībi un greizi noliktas, viens vai divi riteņi uz ceļa, puse auto palikusi uz asfalta, atvērtas durvis ceļa pusē, utt). Bet, ir viens cits ”bet”- kur tagad viņi liksies? Jā, tur ir divi labiekārtoti (maksas) stāvlaukumi, bet pie labākās gribēšanas tur nevarēs sabraukt visi gribētāji. Un gribētāju te netrūkst- ja vien ir labs un silts laiks, tad jūrmalas apmeklētāju te ir ka biezs. Un sēņu, ogu laikā te arī ceļmalas ir pilnas. Laikam jāsaka- bija pilnas.

Ja ar šādu ceļa marķējumu ir doma aizdzīt cilvēkus prom no kāpām un Ķemeru Nacionālā parka, tad it kā būtu skaidrs. Tikai kāpēc? Atkritumi, izmīcītas kāpas un meži? Jāsargā jaunatklāti biotopi? Tad kāpēc vajadzēja (šopavasar?) labiekārtot taciņas un ceļa norādes uz jūru?

Un vai šādi tiek atrisināta problēma vai arī tikai aizvirzīta uz cita ceļa posma pusi (ne pašvaldība, ne mana druva)?

P.S.
Ja ir doma uz to pusi aizšaut sēnēs vai tāpat dabu pabaudīt, tad uzmanīgi pavērojam vai nav kādas satiksmes izmaiņas. Nedomāju, ka kādam būtu vajadzīgs naudu paģērošs plāksteris logā (cik tagad ir sods- 30eur?40?).