Jauns gads un jauns mēnesis ir klāt un kā parasti- filmas, kuras šajā kalendāra šķirklī varētu būt tās, kas būtu jāredz. Diemžēl neviena animācijas filma acīs neiekrita, līdz ar to arī šajā topā būs jāiztiek bez multenes.

P.S.
Ja kāds nav pamanījis, tad piebildīšu- filmu nosaukumi ir ar klikšķi (uz imdb).

10. Brúðguminn
Treilerī redzētais sola interesantu un savdabīgu kino no Īslandes. It kā žanrs ir drāma, bet nojauta saka, ka šajā drāmā būs vieta arī jautrībai.


9. На ощупь
Treilerī skanošie grupas ”Kino” gabali lika šo filmu ielikt topā. Zinu, ka iemesls nav nopietns, bet sevi (un citus) varu mierināt ar nojausmu, ka arī pati filma būs gana laba.

8. Daybreakers
Parasti cilvēki cīnās ar vampīriem, bet te otrādāk- gandrīz visi cilvēki ir pārvērtušies par vampīriem un apbižo minoritāti- cilvēkus. Izklausās intriģējoši, lai gan ticība šai filmai ir minimāla.

7. Extraordinary Measures
Brendons Freizers nopitnā filmā?! Tas būtu jāredz. Viņam ”pāriniekos” ir pats Harisons Fords?! Tas būtu jāredz. Balstīts uz patiesiem notikumiem?! Protams, tas būtu jāredz.

6. Edge of Darkness
Mels Gibsons savā ampluā- atriebējs. Parasti viņam ir sanākušas gana labas filmas. Lieku cerības arī uz šo.

5. Tetro
Režisora Francis Ford Coppola jaunākais veikums. Ieturēts melnbalti mistiskos toņos.

4. Up in the air
Laikam šī būs Oskaru savācājfilma. 6 Zelta Globusus jau privatizēja. Jāredz.

3. The book of Eli
Zinu, ka postapokalipse šobrīd Holivudā ir ejoša prece, ko tauta arī labprāt patērē. Zinu un stājos rindā.

2. Das weisse Band
Augstu vērtētā vācu režisora pēdējais veikums, kas savāca balvas gan European Film Awards (labākais režisors, labākā filma), gan Cannes Film Festival, gan daudz citu nomināciju. Atkal – jāredz!

1. The Imaginarium of Doctor Parnassus
Biju šo filmu savulaik ierindojis topā, kas jāredz 2009.gadā, bet izrādījās, ka pirmizrādes datums pārnests uz janvāri. Ja viņi pārnesa, tad es ar pārnesu.