Šodien Jūrmalā noslēdzas Harley-Davidson motociklu salidojums un no paša rīta pa Jomas ielu tika uzsākta motociklu parāde, kura turpinājās cauri visai pilsētai. Ar visu 18th Annual European H.O.G. Rally programmu var iepazīties šeit.

Nezinu cik skatītāju parādi vēroja Jomas ielā, bet šīs ielas sākumā (pie Majoru stacijas) nevarētu teikt, ka būtu kupls skatītāju pūlis- nedaudz pāri simtam varētu būt. Laikam cilvēki izmantoja to, ka parāde virzīsies cauri visai Jūrmalai un līdz ar to mierīgi var vērot bez maz no paša mājas sliekšņa un nav speciāli jābrauc uz parādes sākumu.

Par pašu parādi.

Laikam vai pie vainas bija agrā rīta stunda (10:00), jo nevarētu teikt, ka motociklu bija ļoti daudz. Bariņš bija un tas diezgan ātri pazuda no skatītāju acīm.

Jocīgi arī izskatījās no dēlīšiem uzmontētā nobrauktuve no Jomas ielas (bildi neuztaisīju, bet ainiņu uzburšu- iedomājaties trotuāra malu, kura savienojas ar ceļu, tāds kā slieksnis. Tad lūk, šis pakāpiens tika ”nolīdzināts” ar no dēļiem samontētu slīpumu), izskatījās nedaudz sasteigti un nepiedienīgi priekš šāda pasākuma. Un močiem sanāca maza drūzmēšanās, lai no platās ielas tiktu uz ne tik plato nobrauktuvi.

Vēl izskatījās, ka viņiem ar organizēšanau kaut kas nav bijis riktīgi, jo parādei sākoties vēl pa ielām braukāja moči un likās, ka meklē kā tikt parādei astē. Tie, kuri gribēja pieslēgties, ne pa īsto ceļu, cepelīni nelaida, lai gan skaidri redzams, ka mocīšu kolēģi jau devušies tālāk.

Lai gan tas viss ir sīkums- jau no ceturtdienas Jūrmalā dūc kā bišu stropā un var redzēt, ka cilvēki labi pavada laiku- motociklisti atpūšas un nemotociklisti var pamielot acis ar dažnedažādiem skaļi purkšķošiem divunvairākriteņu braucamajiem.

Un aizturētā satiksme pie parādes sākuma arī pārāk trakus korķus neveidoja.

te vēl dažas bildes: