novembris

Nebiju domājis atsākt šo rubriku, iekams neesmu pabeidzis savu grāmatplauktu. Bet tā kā grāmatas tik nāk klāt un plaukta taisīšanai visu laiku priekšā nostājas citi darbi, tad nolēmu nedaudz izlikt kārtis uz galda- varbūt tā sanāks sevi vairāk nomotivēt plaukta taisīšanā. Īpaši vēl tāpēc, ka novembra mēnesī grāmatas saskrēja negaidīti daudz.

Agris Dzenis: Prūši karā ar likteni- šo pavisam nejauši laimēju tviterī- deputāts Aleksandrs Kiršteins vienu vakaru uztaisīja zibenskonkursu ar jautājumu par Raiņa Uguns un nakts, uzvarētājam balvā solot grāmatu. Atbildēju un uzvarēju. Grāmata izskatās varena un glīta.
Rihards Kalergi: Praktiskais ideālisms- šo grāmatu saņēmu kāt pie Prūši karā ar likteni. Tā teikt- bonusā. Jāpiebilst, ka abas mēģināšu nākamgad sākumā izlasīt.
Andrejs Modris Mežmalis: Latviešu leģions. Informācija. Fakti. Patiesība.- Padzirdēju, ka Okupācijas muzejā tiek rīkota izpārdošana un tajā skaitā par lētām naudām (sākot no 1eur) būs nopērkamas profesora Ezergaiļa grāmatas, kuras viņš ir dāvinājis muzejam. Skaidrs- garām laist šo iespēju nevar.
Andrievs Ezergailis: Latviešu leģions. Varoņi, nacisti vai upuri?- iegādāta turpat Okupācijas muzejā.
Andrievs Ezergailis: Holokausts vācu okupētajā Latvijā 1941-1944- iegādāta turpat Okupācijas muzejā.
Gothards Ādolfs Caucis: Viena latvieša stāsts- šo saņēmu no izdevniecība Lauku Avīze. Pabieza grāmata par Latvijas vēsturi Ulmaņa līdzgaitnieka piedzīvota un acīm skatīta.
Emmi Iteranta: Ūdens atmiņa- jauka grāmata no izdevniecība Jānis Roze par nākotni, kurā visvērtīgākais ir dzeramais ūdens.
Veronika Sajadova: PSRS un Latvija. Starptautiskie tiesību pārkāpumi.- arī šo saņēmu no Lauku Avīze. Likās, ka būs ļoti sausa lasāmviela, bet pirmais iespaids pašķirstot, saka, ka nav tik traki.
K.Kangeris, U.Neiburgs, R.Vīksne: Aiz šiem vārtiem vaid zeme- arī dāvana no Lauku Avīze, uz kuru jau kādu laiku metu aci. Arī Sibillas atsauksme bija apetīti gana rosinoša. Tāpēc prieks, ka nu ir rokas stiepiena attālumā un varēšu palasīt kā tad tur īsti bija Salaspilī (fakts- ekskursijā tur neesmu bijis).
Daniels Kīzs: Puķes Aldžernonam- ja labai grāmatai cena ir zem 1eur, tad skaidrs, ka tā ir jāpērk. Īpaši, ja vēl nav lasīta, bet blogārē atsauksmes iet stāvus debesīs. Ja arī nepatiks, pirkums nebūs jānožēlo (cena to neļautu darīt).
Dace Judina: Septiņi vakari- autores rokraksts vēl nav pazīstams, un ar Lauku Avīzes gādību nu būs iemesls to iepazīt. Pašķirstīju un aizlasījos jau līdz kādai 30.-40.lpp. Laikam tas nozīmē, ka grāmata aizies.
Holija Bleka, Kasandra Klēra: Vara bruņu cimds- pirmā grāmata patika un skaidrs, ka turpinājums Maģistrijai ar ir jālasa. Pagaidām nekas neliecina, ka atlikušajām trim grāmatām autorēm pietrūks pulvera, jo viss vēl palika gaisā karājoties un deglis pamazām švirkst…
Jānis Ezeriņš: Noveļu izlase- patīk Ezeriņa noveles un līdz ar to skaidrs, ka pamazām plauktā jāsavāc vairāk viņa grāmatu.
Ivans Buņins: Mīlestības gramatika- papildinājums Nobela rindām. Savādāk Jūrmalas bibliotēkās pašvaki ar viņa grāmatām, tāpēc raušu savos krājumos.

Tagad tik jāgaida, kad ieslēgsies grāmatplaukta taisīšanas motivators, lai varētu nākamo gadu glīti iesākt ar glītu plauktu.