Kad nopublicēju rakstu par Grāmatu izstādi, tad sapratu, ka īsti glīti neizskatās- divi, gandrīz vienādi raksti par grāmatām. Un bildēs jau ar maz izmaiņu būs. Kā nekā Grāmatu izstāde ar savu guvumu te dižosies priekšplānā. Bet tā kā atsākts ir, tad jāturpina. Un galu galā- nelielas izmaiņas jau ir.
Tad nu tā- no grāmatu izstādes guvuma izņēmu trīs grāmatas (divas meitām domātās un Zelta aunādu, kas bija tikai maiņa) un klāt pieliku divas grāmatas.

Deivids Baldači: Pēdējā jūdze– Kontinenta izdotais trilleris par nepatiesi (laikam) apsūdzētu cilvēku, kuram līdz nāvējošai potei palika pāris mirkļi.

Deivids Baldači: Džekpots– vēl viens tā paša autora Kontinenta izdevums. Šoreiz par krāpšanos miljonu laimestā. Un kā gan var atteikties no tik vilinoša piedāvājuma- vai nu laimē simts miljonus vai mirsti?

Endrū Gross: Melnais zelts– spriedzīgs detektīvs (vai otrādāk) par slepkavošanu un finanšu pasauli.

Karolīne Ēriksone: Pazudušie– atsauksme vēl nav uzrakstīta, bet izlasīt paspēju. Un jāsaka, ka ļoti savdabīgs gabals. Ar tādu melanholisku un miglainu auru, kur nevari īsti saprast vai tur kāds sapņo, vai tā arī viss notiek. Pēc lasīšanas tik noelsies- uhh, kā autore mani iznesa! Parādīja manu plakaniski šablonisko uztveri un kā Uģis Lāsmiņai- iesvieda taisni ģīmī!

Silēna Edgāra, Pols Beorns: 14-14– ļoti jauks stāsts par ceļojumu laikā. Bet ceļojums noris ar vēstuļu starpniecību, kur divi puikas mēģina viens otru uzmundrināt un palīdzēt mainīties uz labo pusi, neskatoties uz to, ka viņus šķir 100 gadi.

Zanda Rubene: Kritiskā domāšana studiju procesā– gribēju palasīt par kritisko domāšanu un atradu tikai šo grāmatu. Lai arī sava tiesa ir veltīta studijām, domāju, ka šajā tiesā atradīšu ko noderīgu arī sev. Tāpat derīgi būs iepazīties ar kritisko domāšanu postpadomju izglītības telpā.

Pīrss Brauns: Rīta zvaigzne– triloģijas noslēdzošā daļa. Visi, kuri izlasījuši, sajūsmā spiedz un lauž krēslus. Tā kā man ar te pāris taburetes būtu jāizmet, tad skaidrs, ka triloģija būtu jāpabeidz.

Jūnass Jūnasons: Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda– Jūnasonam sanāk labas grāmatas (rokrakstu iepazinu ar Analfabēti un noskatījos filmu par Simtgadnieku), tāpēc nolēmu savākt plauktā visu, ko viņš raksta.

Karels Čapeks: Izlase– tā kā te bija viens no viņa ievērojamākajiem darbiem ”Karš ar salamandrām”, tad nolēmu grāmatu pievākt un kādā iedvesmas brīdī to izlasīt. Varbūt sanāks izlasīt arī pārējos darbus (Vēstules no Anglijas; Baltā slimība; Māte).

Maija Kūle, Rihards Kūlis: Filosofija– šo gan vairāk piepasēju nākamiem gadiem, kad mēģināšu ieurbties filosofijas mācībā. Lai arī mācību grāmatai ir divdesmit gadi, nedomāju, ka pa šo laiku filosofija būs stipri nomainījusies.

Zigrīda Frīde: Ienest sveci istabā– tiklīdz izlasīju, ka šis darbs ir par latviešu literatūras veidošanās aspektiem 19.gs pirmajā pusē, tā bija skaidrs, ka jāņem ciet. Vēl tik izstādē jāpašķirsta, lai pārliecinātos galīgi un par simbolisku samaksu tiku pie, manuprāt, ļoti vērtīgas grāmatas. Tagad varēšu lasīt par mācību iespējām latviešu tautai, pirmo etnisko latviešu autoru ievirzīšanu literārajā procesā, iespieddarbu pieejamību un reklamēšanu, daiļliteratūras audzinošajiem mērķiem un izklaides lomas pieaugumu, utttttt.

Oldess Hakslijs: Sala– šo ar kādu laiku medīju. Kā nekā Brīnišķīgā jaunā pasaule ir ļoti ļoti. Ceru, ka te būs kaut puse no šī ļoti.

Dž.D.Selindžers: Deviņi stāsti– no šī autora tik ”Uz kraujas rudzu laukā” ir lasīts. Sen. Tad patika. Jāmēģina tagad izlasīt vēl kāds darbs.

Dž.Ronalds Rūels Tolkīns: Roverandoms– tā kā Gredzenu pavēlnieka triloģija mājās ir, tad nolēmu, ka jānomedī arī šī viņa grāmata. Likās, ka būs kaut kas no Hobita pasaules, bet izrādās- suņuks! Nekas, galvenais, ka Tolkīns. Saturs var būt kaut vai par zeķu mazgāšanu.

Ēvalds Grabovskis: Hokeja elpas skartie– Latvijas hokeja vēsture vairāk kā 80 gadu garumā. Un kā var nelasīt?

Daiga Mazvērsīte: Uldis Stabulnieks. Tik un tā– ceru uz interesantu Latvijas estrādes vēstures un personību iepazīšanu.

Jānis Klētnieks: Astronomija un ģeodēzija Latvijā līdz 20.gadsimtam– te būs interesants piedzīvojums jau sākot no laika un telpas izpratnes latviskajos priekšstatos un ģeodēzijas izplatību Livonijā, līdz observatorijai Rīgas pils tornī un pirmās latviskotās zvaigžņu kartes.

Olivjē Triks: Pēdējais lapzemietis– šis detektīvromāns tiek slavēts. Jāpārliecinās vien pašam, cik pamatoti.