Nosaukums: Zvaigžņu karuselis
Autors: Fredriks Brauns, Viljams Tenns
Izdevniecība: Zinātne
Gads: 1978
LPP: 288

Sērija: Fantastikas pasaulē
Tulkojums latviešu valodā- R.Koka

Par grāmatu-
Divu amerikāņu rakstnieku- Fredrika Brauna un Viljama Tenna divpadsmit stāstu krājums.

Šīs grāmatas lasīšanas izvēle man bija gaužām vienkārša- viena no retajām ”Fantastikas pasaulē” sērijas grāmatām, kura ir atrodama Jūrmalas bibliotēku plauktos. Ar šo tad tā arī nopelnīja vietu manā lasāmajā sarakstā.

Krājumā ir divpadsmit fantastikas stāsti- pieci no Brauna un septiņi no Tenna. Atzīšos- kad lasīju, tad nemanīju atšķirību rokrakstos un īpaši arī nepiefiksēju, kur beidzas viena autora darbi un sākas otra. Stāstiņi sākot no vienas lappuses līdz kādām piecdesmit. Tēmas dažādas- robotu un cilvēku savstarpējā konkurence un konflikti, atrašanās uz svešas planētas, kontakti ar citplanētiešiem, nākotnes civilizācijas problēmas, utt.

Daži stāsti bija ar tādu kā morālīti, bet liela daļa ar negaidītu un jautru iznākumu. Nebija pārāk liels uzsvars uz tehnoloģiskajiem sasniegumiem vai cenšanās visur sabāzt iespējamos nākotnes gudrojumus. Pamatā dominēja cilvēcīgais faktors- cilvēks ar savām vājībām, domām un skatu uz pagātni un nākotni.

Īpaši vēlētos izcelt divus darbus- ”Sods avansā” un ”Rotaļa bērniem”. Lai gan- arī ”Morniela Mataveja atklāšana” bija ļoti labs. Un ”Etaoins Šrdlu”. Un… ehh, ko tur- visi bija izceļami.

Kopumā iespaids ļoti pozitīvs un krājums visnotaļ izklaidējošs. Ja kāds fantastikas cienītājs vēl nav lasījis, tad ieteiktu ķerties klāt- lasās viegli un ātri. Gadījumā, ja kāds jau bērnībā/jaunībā šo krājumu ir izlasījis, tad, manuprāt, droši var pārlasīt- te nebūs tas gadījums, kad sabojāsies bērnības garšas un iespaids par grāmatu vairs nebūs tas, kas bija.

Grāmatas vērtējums: 9/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.