Nosaukums: Zobenu vētra. Pirmā daļa- Tērauds un sniegs.
Autors: Džordžs R.R.Mārtins
Izdevniecība: White Book
Gads: 2012
LPP: 539

Par grāmatu
Lai arī Džofrejs vēl aizvien atrodas Dzelzs tronī, un karadarbība mazliet pierimusi, joprojām līdz mieram tālu. Pūķu pavēlniece Dinerīsa pamazām pulcē armiju un tuvojas savam mērķim, Robs pūlas noturēt savu armiju vienkopus, lai arī mīlestība tās rindas paplucinājusi, un arī aiz Mūra notiek pamatīga kustība…

Saite uz izdevēja mājaslapu- grāmata Zobenu vētra. Tērauds un sniegs.


Pamēģināšu noformulēt pilnu nosaukumu- grāmatas ”Dziesma par uguni un ledu” trešās grāmatas pirmā daļa ”Tērauds un sniegs”.

Šoreiz visplānākā daļa- tikai nedaudz virs 500 lappusēm, kas laikam visvairāk patika rokām, kurām, lasot, grāmata ir jānotur.

Man bail atkārtoties, bet tā laikam būs arī jādara- grāmata turpina savu spožo un pārliecinošo sniegumu. Un nekas neliecina, ka arī pēc nākamo daļu izlasīšanas, man nevajadzēs atkārtoties. Jo tā vien izskatās, ka Mārtinam azotē ir pamatīgs fantāzijas lidojuma krājums. It kā jau gaidīju, kad beidzot iestāsies kāda atelpa- nekā! Grāmata joprojām apbrīnojami aizraujošā tempā dzen uz priekšu un jāatrod sevī pamatīga motivācija, lai izlaistu grāmatu no rokām.

Šoreiz gribētu teikt, ka notikumi mazāk risinājās Karaļostā (vismaz tā likās), bet lielāks uzsvars tika likts darbībai aiz Mūra, kur Džonam tika jauni draugi (nosacīti), melnajiem brāļiem jaunas problēmas. Pat Semvelam tika vesela nodaļa.

Nezinu kā citiem, bet man sāk mainīties simpātijas- pamazām Dinerīsa sāk likties kaut kas vairāk nekā hana Drago atraitne. Tā vien liekas, ka R.R.Mārtins viņu sagatavo lielākam pasākumam un ļauj lasītājam viņu iepazīt labāk.

To pašu nevarētu teikt par Stārkiem- viņi šajā daļā mazliet tā kā pagājuši nost. Ja neskaita kādu samīlēšanos un kādas kāzas, tad Stārku pīrāga lielākā daļa pienākas Brenam, kuram joprojām jādodas ar savu mazo pulciņu turp, kur mīt vārna ar trešo aci.

Es pievienojos visiem tiem, kuri par šīm grāmatām sajūsmā aplaudē. Es pievienojos visiem tiem, kuri ar nepacietību gaida katras jaunas daļas parādīšanos (tūlīt jau latviski jāparādās trešās grāmatas otrai daļai). Jā un man patiess prieks, ka grāmatas izdevēji nav sabijušies un grāmatu padarījuši mazliet pieklājīgāku- tad zustu ļoti liela daļa tā laika gaisotnes. Šobrīd viss ir tieši tik labi, lai ar nepacietību gaidītu jaunas Troņu spēles.

[xrr rating=10/10 imageset=tiny_star label=”Grāmatas vērtējums:”]

Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.