Nosaukums: Ziņa un neziņa.
Autors: Andrejs Panteļējevs.
Izdevējs: Jumava.
Gads: 2022
LPP: 222

Par grāmatu
Grāmatā apkopoti astoņi stāsti, kurus autors sarakstījis laika posmā no 1984. līdz 2001.gadam.

Ar autora literāro daiļradi iepriekš nebiju pazīstams, tik zinu, ka viņam bija iznākušas divas grāmatas un vismaz par vienu es lasīju labas atsauksmes kādā no grāmatu blogiem. Tad nu nospriedu, ka ja jau šī grāmata ir bibliotēkas jaunumos, tad tas ir piemērots brīdis, lai iepazītos.

Pirmais stāsts, kas varētu būt arī ievads, jau cerīgi parādīja, ka iepazīšanās būs patīkama- labs teksts, laba valoda, interesanti lasīt. Otrajā stāstā gan mazliet apjuku- tā arī īsti nespēju uztvert to domu. Toties trešais stāsts apbūra pilnībā- dziļi, izjusti un tik patiesi! Lasīju un domāju- šo stāstu derētu vēlreiz pārlasīt. Ir detaļas, kas nedaudz vēlāk sastājas savās vietās un sajūta, ka nedrīkst tām pēclasīšanas nogulsnēm pārāk nosēsties. Tās prasās tikt uzjundītas vēl un vēlreiz.

Katru stāstu neanalizēšu, vien pateikšu, ka labi un interesanti stāsti mijās ar man neizprotamiem. Un labas un interesantas epizodes mijās ar ne tik veiksmīgām. Varbūt, ka pie vainas bija tāda kā nesaderība tieši starp krājumā ietvertajiem stāstiem. Vismaz man tā pārlēkšana starp ”dzīvajiem” un ”mitoloģiskajiem” traucēja. Nē, tie pēdējie nebija slikti, vienkārši es nevarēju pārslēgties un droši vien tāpēc arī neuztvēru to stīgu. Prasījās mazliet viengabalaināks krājums.

Kopumā iespaids ir ļoti patīkams, kas noteikti mudina sameklēt autora iepriekšējos darbus un izlasīt. Vienīgi… atkal jau izdevniecība parāda, ka tai nav nekāda cieņa ne pret autoru, ne lasītāju (kļūdas, visā grāmatā pazudis lielais ”Ģ” burts, izkrituši vārdi, … kas stipri pazemina grāmatas vērtību, ehh).

Grāmatas vērtējums: 7/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.