Nosaukums: Zīme
Autors: Reimonds Khuri
Izdevniecība: Kontinents
Gads: 2011
Lappuses: 415

Par grāmatu-
Kādas televīzijas pārraides tiešraidē tiek nofilmēta milzīga gaismas lode, kas parādās uz īsu brīdi un pazūd.
Pasaules ticīgā daļa jau paspēj paziņot, ka tā ir Zīme, ko sniedzis Visuvarenais un tā paziņo par jaunas mesijas atnākšanu. Tikmēr žurnālisti, kuri nofilmēja šo lodi, saņem ziņu, ka Ēģiptes tuksnesī dzīvo mūks, kurš šo zīmi ir redzējis pirms vairākiem mēnešiem…


Kad ieminējos, ka lasīšu Khuri grāmatu ”Zīme”, tad man ieteica pēc tam izlasīt arī iepriekšējo viņa grāmatu ”Tempļa ordeņa sargs”. Esot ļoti laba. Pagaidām jāpietiek ar citu ieteikumiem, bet ar laiku šo lietu varētu labot. Vismaz ”Zīme” ļauj nojaust, ka ieteikums ir jāpiefiksē.

Jaunākā Reimonda Khuri grāmata vēsta par neizskaidrojamu parādību debesīs, kam par liecinieku kļuva žurnālistu brigāde, kas Antarktīdā filmēja globālās sasilšanas radīto šelfa ledāja kušanu. Vienā mirklī šī ziņa aplidoja visu pasauli un īsi pēc tam žurnālisti saņem ziņu par šādas pat zīmes esamību Ēģiptē.
Nedaudz vēlāk žurnālistiem jādomā gan par reportāžu, gan par savas dzīvības glābšanu, jo ne visi ir mierā ar šīs zīmes parādīšanos un tās esamības izskaidrošanu.
Tajā pat laikā Mets saņem informāciju, ka pirms pāris gadiem bojāgājušais brālis varētu būt dzīvs, un gandrīz tūlīt viņš tiek ierauts stafetē uz dzīvību un nāvi.
Ka jau noprotams- vēlāk šie abi stāsti saplūst kopā un tā arī rociņās sadevušies finišē.

Grāmata aizrāva, jo sižets bija gana interesants un ļoti viegli lasāms, lai arī dažbrīd likās, ka pamatlīnija nedaudz pievilkta aiz matiem. Vienkārši neticās, ka mūsdienu sabiedrība tika akli sekotu kam tādam, kas nav uzreiz saprotams un paskaidrojams. Prasījās, kāds pamatīgāks devums tajā lodes faktorā. Ticamāks, izvērstāks un gruntīgāks.

Žēl, ka pārāk ātri tika atklātas kārtis saistībā ar spīdīgo bumbuli. Manuprāt, grāmata tikai iegūtu, ja intriga būtu noturēta vēl par kādām simts lapaspusēm ilgāk. Lai arī tāpat sižets bija spraigs, tomēr nedaudz piebremzējot ar kāršu atklāšanu, būtu panākts lielāks efekts.

Vēl tik gribētu piebilst par nobeiguma daļu, kur bija izteikti prātojumi par politikas un reliģijas kopsoli- dažas atziņas un izteikumus mierīgi varētu attiecināt arī par mūsu valsti.

[xrr rating=8/10 imageset=tiny_star label=”Grāmatas vērtējums:”]

Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.