Nosaukums: Vilks Vienacis.
Autors: Juris Kronbergs.
Izdevniecība: Mansards
Gads: 2008
LPP: 80

Par grāmatu-
Jura Kronberga dzejoļu krājums, kas sākotnēji bija izdots bilingvālā izdevumā Lielbritānijā. Jaunais izdevums papildināts vēl ar vairākiem līdz šim nepublicētiem dzejoļiem.

Ja es tikpat kārtīgi turpināšu, tad man ir lieliskas iespējas šogad pieveikt visus dāvinājumus un ieteikumus. Plus vēl pieķert iepriekšējo gadu parādus. Varēšu sevi paslavēt. Tas, ka apdāvinātāji un ieteicēji par mani rūpējās un dāvināja plānas un/vai ātri lasāmas dāvanas, šoreiz nav jāpiemin. Galvenais ir pareizi pasniegt faktu (kurš gan, pagaidām, vēl nav noticis).

Vilks Vienacis man iedāvināja Lasītāja. Par to viņai paldies. Paldies arī par to, ka nebūšu palaidis garām savdabīgu dzejoļu krājumu. Pat gribētos teikt- dzejoļu seriālu. Kā nekā dzejoļi savā starpā bija saistīti un viens otram arī sekoja.

Tas ”savdabīgs” bija mērķēts ar pozitīvu domu, jo līdz šim (cik nu man to dzeju ir sanācis lasīt) dzeja bija ar citu skatījumu- par jūtām, dabu, piedzīvoto,… Te bija kaut kas no mītiskas fantastikas. Laikam jau pie vainas tā vēlme Vilku uztvert tieši tā. Līdz ar to dzejoļi lasījās kā no citas pasaules nākuši.
Īpaši gribētu uzsvērt interesanto literāro valodu- bija patīkami un viegli lasīt.

Varbūt es varētu pats sevi pieņemt darbā,
bet par tādu autopsiholoģiju nekur
grāmatās nav rakstīts,
un bez tam es nevarētu atļauties sev
samaksāt algu. Un par velti strādāt nudien
nevaru atļauties

Grāmatas vērtējums: 9/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.

Nobeigumā viena dzejoļa video: