Nosaukums: Vienkārši laimīgs
Autors: Mārsija Šimofa, Kerola Klaina
Izdevniecība: Atēna
Gads: 2009
Lappuses: 322

Par grāmatu-

Kas cilvēkam nepieciešams, lai būtu vienkārši laimīgs un kādi būtu 7 posmi ceļā uz iekšēju laimi.

Atzīšos, ka pret šāda tipa grāmatām es izturos ļoti rezervēti, jo cik nu ir lasītas, tad gandrīz vienmēr tur ir viens un tas pats- ezotērika un garlaicīga apcerēšana par savu čakru atvēršanu.

Nevarētu teikt, ka pret šo grāmatu es izturējos savādāk- tāpat, sākot lasīt, skepsē raucu degunu un prātoju, ka nu jau pietiks, jāliek nost. Nost nenoliku kamēr tiku līdz ceturtajam vākam- pamazām parādījās neliela interese, kas ļāva to pabeigt.

Grāmata ir caur caurēm pilna ar pozitīvismu un ne mirkli lasītājam neliek justies kā neveiksminiekam, kuram jālasa tikai tas, ka citiem ir labi, bet pats esi nūdele. Te vairāk ir iedrošinājumu pilni vārdi, kuri papildināti ar dažādām pamācībām un vingrinājumiem kā kļūt laimīgam. Tā teikt- katram ir iespēja savu pasauli sakārtot tā, lai Laimes mātei būtu vismaz iespēja atvērt durvis, lai apciemotu tevi.

Traucējošas un varbūt pat mazliet kaitinošas bija pārlieku biežas dažu frāžu atkārtošanās (grāmatu, filmu pieminēšana), kā arī pārāk vienveidīgā lasītāju iepazīstināšana ar abu autoru pieredzi šo pašu septiņu posmu iziešanā. Uz beigām jau sāk likties, ka autores izmantojušas kādu šablonu, ko ielikt katras nodaļas savas pieredzes aprakstīšanā un rezultātā vairāk liekas, ka šī pieredze ir pavilkta aiz matiem.

Interesanta likās autoru doma par to, ka katram ir savs ”laimes iestatījums”, kuru nosaka gan ģenētika, gan paradumi. Un labākais, ka varam mainīt šo iestatījumu un paaugstināt savu laimes līmeni. Grūti tam visam noticēt, lai arī nemitīgi tiek piesaukti kaut kādi institūti un kaut kādi pētījumi.

Nez vai šī grāmata lasītāju var pārliecināt par šādu vienkāršu pieeju laimīgas dzīves veidošanā, bet noteikti kādu (varbūt pat kādus) varētu iedvesmot uz kādu nelaimīguma iestatījuma (ja jau ir laimes iestatījums, tad jābūt arī pretējam) mazināšanas mēģinājumu. Varbūt sanāk. Jo padomi ir vienkārši un droši vien zināmi katram, tikai vai nu aizmirsti, vai noslēpti, vai arī neievēroti un grāmata tos var veiksmīgi atgādināt (jāatzīst, ka atgādināšana ir sanākusi ļoti veiksmīgi).

Īsumā varu teikt, ka jāpiekrīt vien ir autorēm- katrs pats savs laimes kalējs un neba jau citi būs tie, kuri mūs nesavtīgi darīs laimīgus. Jāmēģina katram pašam savu un savu apkārtējo dzīves darīt laimīgas. Vai te varētu palīdzēt grāmatā sniegtie padomi? Ne vienmēr, bet jā. Katrā ziņā grāmata ir pilna ar pozitīvām domām un atziņām un tas ir šīs grāmatas lielākais pluss.

Šīs, kā arī citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.