maģistrija 2

Nosaukums: Vara bruņu cimds. Maģistrija 2.
Autors: Holija Bleka, Kasandra Klēra.
Izdevniecība: Egmont
Gads: 2016
LPP: 266

Holly Black, Cassandra Claire- The Copper Gountlet. Magisterium., 2015.
Tulkojums latviešu valodā- Dace Andžāne

Par grāmatu-
Kolumam Hantam pirmais gads Maģistrijā ir beidzies un viņš bauda vasaras brīvlaiku. Lai gan tā baudīšana ir nosacīta- ar tēvu nesatiek, cilvēki baidās no Posta, un vēl tas iekšā mītošais ļaunums. Tas liek aizdomīgi skatīties uz jebko un jebkuru. Pat paša tēvs Kolam šķiet ne tikai noziedznieks, bet pat potenciāls sava bērna slepkava.
Atgriešanās Maģistrijā nesolīja jautras dienas- ātri vien viņš nolemj stāties pretī, viņaprāt, galvenajam ļaundarim, kura rīcībā var nonākt viens no postošākajiem burvju ieročiem- vara bruņu cimds.

Saite uz izdevēja mājaslapu- Holija Bleka. Kasandra Klēra- Vara bruņu cimds. Maģistrija 2.

Pirmā Maģistrijas grāmata bija laba un skaidrs, ka jālasa arī otrā. Pirms visiem subjektīvajiem izklāstiem pačukstēšu priekšā- gaidīšu arī trešo un visās nākamās ar. Pirmās divas grāmatas rāda, ka sērija būs izdevusies.

Kols ārpus Maģistrijas nejūtas diez ko komfortabli- kad izved pastaigā Postu, tad visi skatās ar šķību aci. Tēvs ar nav diez ko runātīgs. Draugu te nav. Un te vēl tas atgadījums ar tēvu…. Skaidrs, ka jāmūk prom. Vispirms jau pie draugiem- Tamāras un Ārona. Tur viņš satiek vēl dažus skolasbiedrus un iepazīst bagāto burvju dzīvesveidu.
Bet tā kā notikums ar tēvu un garāžā ieraudzītās lapas nedeva Kolam mieru, tad viņš nolēma klusiņām pamest Maģistriju un doties meklēt tēvu. Bet tā kā viņu pamanīja abi draugi, tad bēgšana trijatā jau izvērsās diezgan pamanāma. Un tāda tā bija arī autokapsētā, uz ceļa, atpūtas vietā… rotaļa kaķis un pele bija gan nogurdinoša, gan dzīvībai bīstama. Bet nospraustais mērķis bija jāsasniedz. Lai izglābtu cilvēku. Un visu burvju pasauli. Un varbūt sevi arī.

Ja pēc grāmatas aizvēršanas ir sajūta, ka labi pavadīts laiks, tad jau viss ir kārtībā- gan ar grāmatu, gan ar sajūtām. Ja vēl pirmajā grāmatā man gribējās šur tur iebilst, ka manāmas pēdas teksta pielāgošanai jaunākai paaudzei, tad ”Vara bruņu cimds” šādas pēdas nemanīju. Vai arī es pielāgojos tekstam un izslēdzu piekasīgā pieaugušā režīmu.

Atkārtošu pirmās grāmatas rakstā pausto domu- vecāki, lasiet paši un droši dodiet lasīt arī bērniem (lieliem un maziem). Labs turpinājums, kas ievilks sevī uz dažiem vakariem.

Grāmatas vērtējums: 8/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.