sarunas ar tigeri

Nosaukums: Sarunas ar tīģeri.
Autors: Donalds Bisets
Izdevniecība: Liesma
Gads: 1988
Lappuses: 157

Par grāmatu.
Tīģeris ir pavisam plāniņš. Viņu vajag pabarot. Un ne jau ar kādiem kauliem vai steikiem- tīģerim vajag pasakas. Jo labāka un interesantāka pasaka, jo tīģeris kļūst paēdušāks.


Kārtējā grāmatiņa no gada apņemšanās grāmatsaraksta. Turpinu bērnību.

Šoreiz ir tikpat sirsnīga un jauka gramatiņa kā jau lasītā Džīnas Vebsteres Garkājtētiņš. Īsas jaukas pasaciņas, kuras pavada autora sarunas ar tīģeri, kuras ir tikpat jaukas kā pašas pasakas.

Pasakas kopskaitā bija kādas četrdesmit- katra par citu savādāka un savdabīgāka. Ko nu kurā reizē tīģeris pieprasīja, to viņš arī dabūja.
Pasaka par policista zirgu, kurš pūta dvašu uz autobusu logiem, lai policists varētu uz tiem zīmēt ģīmīšus. Pasaka par dzelzceļa stacijām. Pasaka par gotiņu Anabellu, skudrulēnu un cukuru, vaboli un buldozeru, lielrūci un mazrūci. Un daudziem, daudziem citiem tēliem. Visu ko var iedomāties un nevar iedomāties.

Plus vēl tas, ka grāmatu izdaiļo Ērika Oša zīmējumi, kuros var redzēt pasaku galvenos varoņus un arī Adataino Lumziķi Garkauli, Kumpli pumpli, Pubuli…

Es jau laikam bieži esmu te minējis šādu faktu, bet nebaidos arī atkārtoties tagad- arī šī būs ļoti laba grāmatiņa, ko lasīt priekšā savām atvasēm.

[xrr rating=10/10 imageset=tiny_star label=”Grāmatas vērtējums:”]

Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.