Nosaukums: Partneri
Autors: Pīters Džeimss
Izdevniecība: Kontinents
Gads: 2006
Lappuses: 446

Par grāmatu-
Pirms draugu kāzām, vecpuišu ballītēs, Maikls viņus vienmēr bija izjokojis. Dažbrīd pat diezgan pazemojošā veidā.
Kad Maiklam pašam bija vecpuišu ballīte, draugi nolēma atspēlēties- piedzirdīto Maiklu ieliek zārkā un aprok. Līdzi ieliekot tikai sekssžurnālu, rāciju, pudeli viskija un kabatas lukturīti. Īsi pēc tam draugi iet bojā saduroties viņu busiņam ar kravas automašīnu.
Vai izdosies Maiklu atrast līdz viņa kāzām un vai vispār izdosies viņu atrast?

Grāmatas apraksts solīja, ka būs kārtīgs ekšens ar šaušalīgiem klaustrofobijas aprakstiem, jo nez vai tā ir kādam pierasta izklaide- dzīvam gulēt apraktam zārkā. Droši vien, ka klaustrofobijas klubiņos šis ir viens no top apspriestākajiem momentiem. Bet grāmatā, lai arī šis moments tika aprakstīts diezgan spilgti, pamazām no šausmām pārgāja uz garlaikotību- cik tad var viens nabags mocīties pa zārku dzerot viskiju un mēģinot viena garīgi atpalikušam puišelim pa rāciju iestāstīt, ka jāizsauc kāds palīgs.

Tagad grūti teikt, kurā momentā parādījās apskaidrība par patiesiem aprakšanas nodomiem, bet katrā ziņā tā parādījās ļoti ātri- pārlieku jau izskatījās pēc parasta Holivudas scenārija piegrieztnes šūts. Protams, vienmēr jau ir cerība sagaidīt kādu asāku pagriezienu vai kādu odziņu, bet… šoreiz nekā- viss tik taisni kā jauns bleķa lineāls.

It kā jau viss grāmatā bija- centīgais policists, cietušais, ļaunā puse…. Arī apraksts katram bija pielikts pietiekami spilgts, bet pietrūka azarta. Nebija tās spriedzes, kurai lasītājs tika sagatavots grāmatas sākumā.

Uz beigām pa galvu jaucās vairāk domās par to, ka priekš kam tas teātris no grāmatas personāžu puses un vai nevarēja to visu pasniegt vienkāršākā mērcē? Atbilde ar visu laiku maisījās turpat- protams, varēja.
It kā bija brīži, kad pazibēja kāds spriedzes cerībstariņš, bet ātri vien noplaka. Varbūt pie vainas bija epizodiski kaitinošā notikumu buksēšana, kad nevari saprast kāpēc autors lasītājam visu pasniedz skaidri un gaiši, bet pats tikmēr tēlo, ka skaidrība nav vēl iestājusies.

Ja patīk vienkārši un viegli izklaidējoši spriedzes romāni, tad grāmata ”Partneri” dažus vakarus piepildīs.

Šīs, kā arī citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.