grāmata par ”E”
Pateicoties informācijai žurnālā ‘’Vides Vēstis’’ manās rokās nonāca noderīga grāmata- ‘’Zini, ko tu pērc!’’, Autors Bils Stetems.
Tā nav ne jauka lubene, ne arī interesantu bilžu grāmata. To varētu nosaukt par pētāmo tabulas grāmatu, vai arī kā grāmatas veidotāji saka- grāmata, ko ņemt līdzi uz veikalu. Šajā rokasgrāmatā ir izdalītas divas galvenās nodaļas- pirmā ir pārtikas piedevas un otrā- kosmētikas sastāvdaļas.
Grāmata pamatā sastāv no tabulām, kurās aprakstīti visu E piedevu raksturojums- kas tā par vielu, kur visbiežāk izmantota, tās funkcija, iespējamā iedarbība, iespējamais pielietojums pārtikā. Īsāk sakot, grāmata, ar kuru vajadzētu parevidēt savu virtuvi un ēšanas paradumus.
Es izvairos labāk no šadām gramatām, jo beigu beigās nomiršu badā, jo visos mēslos slepjās pa kadam rozā vai sarkanajam mēslam.
Nav tik traki, pat lielviekalā starp viena tipa produktiem ir iespājams atrast nekaitīgu vai mazāk kaitīgāku produktu. Tikai biku jāieskatās sastāvā ;)
Saldejumu gan uzreiz var strīpot arā no saraksta :D
Es parasti pērku ”Druva” ražojumus- tur vismaz ir normāls sastāvs, lai arī viens sliktais E (E407) arī ir starp sastāvdaļām…
Vai tad E-nav vitamīni? :) Tā jau nu sanāk, ka rijam visādus konservantus un pēc nāves paši nemaz vairs nesadalāmies bet iekonservējamies. Tāpēc jāpāriet uz studiju laiku pārtiku, kartupeļi no laukiem, lauku krējums un paša kauts cūķis.
nekas labāks par “studiju laiku pārtiku” nebūs…
viss ko lielveikalos varēs nopirkt visticamāk būs vai nu piebāzts ar “E” un ražots no ģenētiski modificētas pārtikas…