Nosaukums: Mans brālītis
Autors: Kārlis Dziļleja
Izdevējs: T.O.Šteinberga apgāds
Gads: 1944
LPP: 80

Par grāmatu-
Autora bērnību dienu tēlojumi- ducis īsu tēlojumu, kuros autors apraksta kādu notikumu no savas bērnības, kura pagāja vecāku mājās Talsu pusē.

Latviešu grāmatu kaudzītē pamanīju plānu grāmatiņu, kuru maldīgi noturēju par bērniem domātu. Pašķirstīju, izrādās, ka bērnu dienu tēlojumu. Gluži vai dzīvesstāsts, kas man šobrīd tā vairāk uzrunā. Jau sacerējos uz tādu kā koncentrētu Pastariņa dienasgrāmatu, bet nekā- autors diezgan sausā valodā pastāstījis divpadsmit atmiņas no savām bērnu dienām. Bez tēlainības, krāšņumu vai skaistiem pušķojumiem. Apmēram tā, it kā vecs un saguris opītis stāstītu saviem mazbērniem par to, kā viņam klājies bērnībā, kad gāzis podus ar ganu puiku, tirgojis lauku labumus Talsu tirgū vai skolā meitenēm zadzis pankūkas. Dažviet interesanti, bet nekas atmiņā paliekošs nebija.

Varbūt tiešām tā bija domāta maziem bērniem? Teiksim, bērniem palasīt par gadsimtu veciem notikumiem, dzīves ainām un paražām. Un tad salīdzināt un pārrunāt.

Ja vēl tajos bērnību tēlojumos būtu ielikta kāda kripata vairāk tēlainības un dzīvīgums, tad droši vien varētu arī salīdzināt ar Pastariņu. Diemžēl, bet izskatās, ka šie tēlojumi tapuši bez iedvesmas un bērnības prieka.

Lasīt, protams, var- grāmatiņa ir plāna, tur var atrast dažas interesantas lietas no tā laika bērnu gājieniem (piemēram, muitas došana) un varēs to pieplusot izlasīto seno dzīvesstāstu sarakstam.

Grāmatas vērtējums: 6/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.