Nosaukums: Mana vīra sieva.
Autors: Džeina Korija
Izdevniecība: Kontinents
Gads: 2016
LPP: 512

Jane Corry- my husband’s wife., 2016.
Tulkojums latviešu valodā- Dina Kārkliņa

Par grāmatu-
Izskatās, ka Lilijai Makdonaldai dzīve ir uzņēmusi veiksmīgu kursu- nesen apprecējusies, sākusi strādāt prestižā advokātu kantorī, saņēmusi savu pirmo klientu, kura prāva uzreiz kļūst par valstiski ievērojamu.
Pamazām gan viņa saprot, ka viss viņas dzīvē balstās uz meliem- un ne tikai darbā, bet arī ģimenes dzīvē ienākuši meli.

Lai mazliet pašķaidītu nopietno literatūru, ķēros pie svaigā un karstā trillera. Nav jau tā, ka ”Mana vīra sieva” būtu nenopietna lasāmviela- tā vienkārši sit pa citām maņām. Sit tur, kur mīt detektīvi, spriedzes romāni, kriminālstāsti, psiholoģiskie trilleri. Un reiz pa reizei tur vajag satricinājumu.

Lilija Makdonalda ir tāda, kuru varētu nosaukt par pelēko peli- it kā gudra, apsviedīga, bet tajā pat laikā kautrīga, nedaudz ierāvusies un nedaudz ar dzīves neveiksmēm samierinājusies. Viņas jaunais vīrs Eds ar nav tāds, kurš cītīgi peldētu pret straumi. Ja kāds vilnis paceļ augstāk, viņam prieks un iedvesma tālākiem darbiem. Ja viļņu nav, tad neveiksminieka sindroms ar vīna pudeli visā krāšņumā.
Tā kā Lilijas jaunais klients nes sev līdzi arī valstiski skaļu prāvu, tad Lilijai ir jāpieliek visas pūles, lai pierādītu viņa bezvainību. Jo klients viņu mēģina pārliecināt. Jo priekšniekam vajadzīga uzvara. Jo kantorim tas ļoti noderētu. Jo viņa pati tam tic.
Tikmēr kaimiņu dzīvoklī Karla ar savu māti mēģina savilkt galus. Karlu skolā visi apsmej. Vienīgais, kas labi pret viņiem izturas ir mātes mīļākais Lerijs. Un Lilija ar Edu. Eds, kā jau mākslinieks, uzglezno Karlu. Vēlāk šis portrets būs iemesls, lai viņi satiktos vēlreiz.

Lai arī man dažos sižeta punktos prasījās kāds nebūt cits pagrieziens, grāmata sevī ierāva. Un šī ieraušana, komplektā ar ļoti vieglo lasīšanu, grāmatai piešķir to, ko sauc- vienā elpas vilcienā.
Burtiski vienā elpas vilcienā arī grāmata tika izlasīta no vāka līdz vākam. Jo vienkārši- to nevarēja nolikt malā. Redzot kā notikumi attīstās, cik ātri lappuses šķiras, kā personāži viens otru un sevi čakarē, sajūties kā viens nešpetns citu dzīves lūriķis.
Un uz viņu dzīvēm bija jālūr- pilnas ar meliem, strīdiem, skeletiem skapī. It kā jau viss vienkārši un savā ziņā arī pierasti (žanra ietvaros), bet tāpat bija azarts sekot visiem notikumiem. Par to grāmatai un autorei pluss.

Beigas gan man likās pārlieku novienkāršotas, jo visu laiku cerēju uz pamatīgu punktu uz i. Nebija. Varbūt citiem būs otrādi- tas punkts būs pārāk pamatīgs. Bet, tas pašam jāizlasa, lai uzzinātu. Žanra piekritējiem patiks.

Grāmatas vērtējums: 7/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.