Nosaukums: Komēta nāk
Autors: Tuve Jansone
Izdevniecība: Liesma
Gads: 1973
LPP: 142

Tove Jansson– Kometen kommer.,1968.
Tulkojums latviešu valodā- Elija Kliene

Par grāmatu-
Trollītis Mumins kopā ar Snifu dodas uz Observatoriju, lai uzzinātu no profesoriem vai Bizamžurkai ir taisnība, ka zemei tuvojas komēta. Pa ceļam viņu ekspedīcijai pievienojas Susuriņš. Briesmu un piedzīvojumu bagātā ceļojumā viņi uzzina visu par komētu un nu viņiem jāsteidzas atpakaļ, lai pagūtu brīdināt Muminu ielejas iemītniekus.

Turpinu aizkrāsot bērnībā neizlasītās literatūras baltos plankumus. Lai gan par šo darbu man atmiņa un domas dalās- it kā ir lasīta, it kā nē. Bet ko tur sīkumoties- izlasīju (vēlreiz) un varu dalīties iespaidos.

Trollītis Mumins ar mazo zvēriņu Snifu alkst piedzīvojumus- gan dodas mežā, gan uz jūru, gan arī uz Observatoriju, jo Bizamžurka sabaidījusi visu Muminu ieleju ar tuvojošos katastrofu- zemei tuvojas komēta! Tad nu jādodas uz Observatoriju, lai pajautātu profesoriem kā tad tur īsti ar to komētu ir.
Pa ceļam viņi sastop Susuriņu- vientuļu ceļotāju, kurš ne no kā nebaidās un jauki spēlē ermoņikas. Tā nu viņi trijatā dodas uz Observatoriju pa ceļam sastopot gan Murmuli, gan granātu alā briesmoni ar liesmojošām acīm, gan izglābj Snorkes jaukundzi no neganta krūma, gan ar ķekatām pārbrien jūru.

Šis darbs noteikti labāk lasītos bērnībā. Visi tie notikumi un prātojumi tik ļoti labi iederas bērnu fantāzijā. Protams, arī pieaugušajam te ir kur piesiet dūšu- gan jautri un nebēdnīgi, gan var mēģināt saskatīt kādu Vinnija Pūka cienīgu citātu. Pēdējais, starp citu, var izdoties.
Laba grāmata ar burvīgām ilustrācijām gan mazajiem, gan lielajiem. Vismaz manī mītošais bērns šo darbu lasot gavilēja.

Grāmatas vērtējums: 10/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.