Nosaukums: Grega dienasgrāmata. 2.grāmata.
Autors: Džefs Kinnijs.
Izdevējs: Zvaigzne
Gads: 2011
LPP: 218

Jeff Kinney – Diary of a Wimpy Kid.,2007.
Tulkojums latviešu valodā- Daina Ozoliņa

Par grāmatu
Grega Heflija dienasgrāmatas turpinājums. Šoreiz Gregam nedienas sākas jau brīvlaikā- tēvs viņu aizvilka uz peldēšanas nodarbībām, kuras Gregam riebās, tāpēc lielu daļu no tām viņš pavadīja baseina labierīcībās.
Skolas laikā viņš savu siera stafeti nodeva jauniņajam, piedalījās burvju triku izrādē un palīdzēja brālim Rodrikam veidot zinātnisko darbu.

Kā jau pirmās daļas aprakstā minēju– ir jāizlasa arī otrā grāmata, lai arī pirmā jau rādīja, ka Gregs nav man. Bet kāpēc gan neiedot otro iespēju? Pie tam, grāmata tāpat jau ir mājās un ilgu laiku neprasa, lai tiktu līdz ceturtajam vākam.

Ko te lai saka… otrā daļa tik apstiprināja, ka šo sēriju varu neturpināt. Bērns gan teica, ka turpinās. Tātad var secināt, ka šoreiz pie vainas ne grāmata, bet mans vecums (ar visām blaknēm).

Man jau gribējās paķiķināt vai noķert jelkādu interesi, bet neizdevās. Kaitina tādi primitīvi teksti un pārāk uzspēlēti joki. Lai arī sevi uzskatu par bērna prātā esošu, man šī grāmata bija pārāk infantila. Bet es laikam te atkārtošos, tāpēc mēģināšu atrast kaut ko pozitīvu.

Viens pozitīvais ir mana meita. Viņa lasa ar interesi, aplūko attēlus un priecājas par biezas grāmatas ātru izlasīšanu. Droši vien to var attiecināt uz pārējiem bērniem ar- viegla lasīšana, daudz bilžuku un lasāmo darbu saraksts pildās svilpojot. Varbūt šāda lasīšana kādam palīdz noturēt literāro ritmu, kādam varbūt atgūt lasīšanas garšu. Ja tā, tad jau labi. Citu pozitīvismu es no šīs grāmatas nevaru saskatīt. Man patīk lasīt bērnu grāmatas- gan pašam, gan priekšā meitai. Pie tam, daļu bērnībā esmu izlaidis. Dažas, protams, ir vilšanās, bet pamatā esmu priecīgs par izlasīto. Tāpēc došos pie Karlsona, muminiem un vēl dažiem, kurus neesmu lasījis vai esmu lasījis ļoti sen. Bet Gregam lieku punktu.

Grāmatas vērtējums: 5/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.