Nosaukums: Gaisa un ēnu grāmata
Autors: Maikls Grūbers
Izdevniecība: Dienas grāmata
Gads: 2009
Lappuses: 440

Par grāmatu-
Pēc negadījuma grāmatu antikvariātā, atjaunojot kādu senu izdevumu, aiz tā vākiem tiek uziets sens manuskripts, kas pēc visām pazīmēm norāda uz kādu nezināmu Šekspīra darbu. Zinot šīs informācijas vērtību, tiek uzsāktas medības, lai atrastu šo darbu.


Dārgumu meklētāju piedzīvojumi ir ļoti pateicīga tēma- gandrīz bez lielas piepūles var izveidot aizraujošu stāstu, kas, lai arī vairakkārt dzirdēts, tāpat būs pietiekami aizraujošs, lai lasītājs teiktu- bija tīri labi. Vienīgā lielā rūpe- izdomāt dārgumu.

Šoreiz dārgums bija kāds rūpīgi noglabāts Šekspīra darbs, kas līdz šim brīdim nekur nebija pieminēts. It kā pietiekami labs pieteikums, lai varētu sākt vērpt intrigas, pakaļdzīšanas un visu pārējo. Bet… diemžēl tas viss izpalika.

Varbūt autors pārlieku ieciklējās uz dārgumu, ka pietrūka spēka un apņemšanās kaut ko piešķirt grāmatas varoņiem un viņu piedzīvojumiem.

Varoņi sanāca pārlieku blāvi un tie notikumi pārāk samudrīti, lai varētu ar aizrautību izsekot tam visam līdzi. Visam pa vidu kaitinoši traucēja autora vēlme šo stāstu pasniegt kaut kā no pirmās personas, kas vēl vairāk sita ārā no sliedēm.

Tā arī nevarēju saprast, kāpēc grāmatā parādījās daži tēli un sižeta pagriezieni. It kā varēja iztikt un to ienākšana neko neizmainīja. Ja nu vienīgi palielināja lappušu skaitu.

Diemžēl, bet jāsaka, ka laba ideja tika piededzināta, kā rezultātā, tiekot līdz grāmatas beigu lapaspusei, atliek vien skumji nopūsties, ka autoram nepietika dūšas darbu noslīpēt kaut nedaudz augstāk par viduvēju piedzīvojumu romānu.

[xrr rating=5/10 imageset=tiny_star label=”Grāmatas vērtējums:”]

Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.