Nosaukums: Bizness Ričarda Brensona stilā
Autors: Dezs Derlavs
Izdevniecība: Zvaigzne
Gads: 2010
Lappuses: 174

Par grāmatu-
Grāmata ”Bizness Ričarda Brensona stilā” sniedz desmit padomus, kas palīdzējuši Brensonam kļūt par to, kas viņš ir tagad- veiksmīgu uzņēmēju, unikālu personību, piedzīvojumu meklētāju un Virgin īpašnieku.


Nesen lasīju Ričarda Brensona autobiogrāfiju un varētu teikt, ka esmu iepazinies ar Virgin radītāju un īpašnieku. Tā kā par šo iepazīšanos esmu baisi priecīgs, tad likumsakarīgi, ka esmu ieinteresēts lasīt vēl par un ap Brensonu.

Nevienam nav noslēpums, ka Virgin īpašnieks ir spilgta un interesanta personība, un likumsakarīgi, ka viņa panākumus analizē un analizēs daudzi. Šoreiz analīze ir pasniegta vienkāršā veidā- dižākā zīmola veidotāja desmit noslēpumi.

Man īsti negribētos piekrist vārdam ”noslēpumi”- drīzāk jau padomi vai ieteikumi. Bet vārdi šoreiz nemaina būtību- saturā ir desmit nodaļas, kurās katrs var atrast sev kādu noderīgu faktu vai padomu.
Nodaļas (noslēpumus, padomus) šoreiz es neatkārtošu, vien piebildīšu, ka katram no tiem ir veltītas apmēram desmit lappuses un katras nodaļas beigās ir tāds kā kopsavilkums, kas palīdzēs ātri atsaukt atmiņā nule (vai pasen) lasīto.

Grāmata ietver tādu kā ievada nodaļu par Brensona bērnību, dzīvi un pirmajiem soļiem biznesā. Ja kāds nav lasījis viņa autobiogrāfiju (Losing my Virginity), tad noteikti būs interesanti uzzināt un iepazīt Virgin šefu.

”Kad vien es piedzīvoju neveiksmi,” Brensons skaidro ”es neapstājos, bet mēģinu vēlreiz.”
Šis citāts (dažādos izpildījumos) noteikti ir jau dzirdēts, bet tas laikam visspilgtāk parāda Brensona īpašības un to, kāpēc viņš ir tāds Ričards Brensons, kādu pazīst visa pasaule.
Ja neesat lasījis augstākminēto autobiogrāfiju, tad droši var sākt ar šo grāmatu- te ir ne tikai sausi noslēpumi, bet tie ir arī pasvītroti ar nelielu faktu no Brensona dzīves.

Šīs, kā arī citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.