Tā nu sanācis, ka šogad pārāk bieži dzirdēju, lasīju un novēroju it kā konfliktus ar un par tām stāvvietām pie lielveikaliem, kuras tiek dēvētas par stāvvietām ģimenēm. Citur vēl dzirdēts variants- stāvvieta ģimenēm ar bērniem.
Likās, ka tas novērošanas biežums ir nācis sakarā ar to, ka pamainīti likumi vai noteikumi, kurš drīkst šo stāvvietu izmantot. Mani mēģinājumi atrast šos noteikumus nevainagojās ar panākumiem. Laikam jau nav un var teikt, ka šo stāvvietu ”neatļauta” izmantošana ir tikai un vienīgi pašu vadītāju iekšējās kultūras sastāvdaļa. Tāpēc vēl varētu saprast apkārtējo vēlmi nopurpināt sev zem deguna sašutumu par šādu  stāvvietu ”neatļautu” izmatošanu, bet skriet klāt, aizrādīt, kaunināt, lekties vai citādi ”braukt” virsū gan es neredzu pamatojumu. Galu galā- arī stāvvietās darbojas tie paši satiksmes noteikumi un zīmes.

Pats novēroju pie viena no Jūrmalas lielveikala, kā jauna māmiņa (kura nebrauca ar mašīnu, bet uz veikalu iepirkties bija devusies iešus) skaļi dzina prom ģimenes stāvvietā apstājušos gados jaunu šoferi.
Un cik nav lasīts/dzirdēts:
Apstājās lepns džips un izkāpa viens kungs, bērnus neredzēju…
Tur bija tikai pāris bez bērniem…
Tur bija tikai jauns čalis pie stūres…
Noparkojās viena blondīne bez bērniem…
Automašīnā nav redzams bērnu sēdeklītis…

Kā gan viens cilvēks no malas var pateikt vai un kurš šo stāvvietu izmanto ”atļauti”? Izkāpa viena blondīne? Un!? Ja nu blodīne ir stāvoklī? Skaidrs, ka ar lielo vēderu tā īsti izlocīties šaurajās veikalu stāvvietās nav ērti. Iesim klāt un lamāsim?
Izkāpa viens kungs? Un!? Ja nu kungs atbraucis pēc sievas un bērniem, kuri iestrēguši veiklā ar pilniem ratiem un nogurušiem sīčiem? Lamāsim?
Automašīnā sēž viens jauns čalis? Un!? Ja nu viņš gaida savu sievu un sīci veikalā? Lamāsim?
Automašīnā nav redzams bērnu sēdeklītis? Un!? Tas ar nav rādītājs lamāšanai.

Jāsaka paldies veikaliem, kuri rūpējas par savu klientu ērtībām. Bet tiem, kuri grib kasīties vai meklēt kasīšanās vērtus iemeslus, kur to varbūt nemaz i nav- situāciju var būt milzum daudz un katram sava. Nevajag iet katram klāt un ar savu konfliktu pieprasīt citiem tos izskaidrot. Nav arī vajadzīgi ne īpaši noteikumi, ne sodi. Viss noregulēsies pats. Palīdzēsim viens otram pierast un saprast. Un mazāk sist ar socīkliem un īpaši ar portālu ”aculiecinieku” sadaļām, kuras, manuprāt ir reti neveiksmīgs un lieks veidojums (izņemot, protams, klikšķu radīšanai).