blendamed_1

Patīk man piedalīties loterijās- nopērc kādu vajadzīgu lietu un vēl bonusā piedalies loterijā un ar mazu azartu gaidi nostrādājam varbūtības teoriju. Ir gadījušies šādi tādi nevajadzīgi štruntiņi un arī kas vērtīgāks.

Iemetu aci vienā izlozē, lai apskatītu vai nav kas laimēts (gudras aproces/pulksteņi, elektriskās zobu sukas un kāds komplektiņš ar zobu precēm). Fiksi izskrienot cauri laimētājiem sevi neatradu. It kā nekas īpašs- katru reizi laimēt nav iespējams. Matemātika to nepieļaj.

Toties acīs iekrita kaut kas cits- pamanīju atkārtojamies dažus uzvārdus. Paskatījos cītīgāk- nu vairs ne daži. Ņēmu rakstāmo un intereses pēc izvilku uz papīra dažus laimētājus. Galu galā ir jāpiefiksē tas brīdis, kad prakse teorijām ierāda īsto vietu.

Tālāk no viņu mājaslapas izvilku tos laimētājus, kas, manuprāt, ir dikti līdzīgi (iekavās ir skaits cik reizes laimētājs ir atrodams sarakstā):

Tatjana Saveljeva (2)
Oļegs Saveljevs (2)
Vadims Saveljevs
Janīna Saveļjeva

Jānis Grīslis
Ilze Grīsle

Zintis Ozols (2)

Gunta Upeniece
Mārtiņš Upenieks

Aleksejs Silajevs (3)

Lidija Aleksandrova
Diāna Aleksandrova
Larisa Aleksandrova

Inga Kalniņa
Marsels Kalniņš
Rodrigo Kalniņš

Uģis Tinuss (2)

Julia Udre (2)

Maris Skuts
Janis Skuts

Dace Indriksone (2)

Marina Vaivare (2)

Vita Rudzīte (2)

Ainārs Briedis
Ričards Briedis

Baiba Linīte (2)

Arvils Rožkovs (2)

Lasma Latkovska (2)

Veronika Gončare (2)

Gunita Viļumsone
Egons Viļumsons
Atis Viļumsons
Elvis Viļumsons

Santa Dimpere
Adriāna Dimpere

Gunta Rukmane (2)

Jānis Bulāns (2)

Dzintars Kauliņš (2)

Māris Morkūns
Evita Morkūne

Protams, kāds var teikt, ka vienkārši laimējies. Bet te man gribētos dzirdēt uzraugošās institūcijas viedokli par šādu varbūtību laimēt.

Zinu, ka Asmo patīk cipari un gan jau starp pārējiem bloga lasītājiem ir vēl kāds, kurš var pateikt to iespējamību, lai šādi (dubulti, pat trīskārši un vēl ģimeniski) veiktos? Citādi man te vairāk izskatās pēc Ziemassvētku paciņām saviem darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem.