0.jpg

Oriģinālnosaukums: The Hitman
Valsts: ASV, Francija
Žanrs: Asa sižeta
Lomās: Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko
Režisors: Xavier Gens
Gads: 2007

1.jpg

Filma, kas radās no datorspēles.

Par filmu-

Algotais slepkava nevainojami izpilda viņam dotos uzdevumus visā pasaulē, līdz, kamēr viņš tiek ierauts politisko spēlīšu virpulī un no šī brīža pats tiek medīts. Tikai viņš nebēg, bet turpina savu darbu.

2.jpg

Iesākt varētu ar ne visai glaimojošu – kārtējais neveiksmīgais datorspēles ekranizējums.

Īpašā slepkavu audzēšanas kolonijā izaudzētais ‘’produkts’’ ar segvārdu ‘’Numurs 47’’ dara savu darbu, līdz sākas iegāšanas kampaņa. Tālāk seko visai garlaicīgs un kautkurjauredzēts turpinājums- visu filmu nepameta sajūta, ka šai grāmatai ir tikai nomainīti vāki un satura rādītājs. Pārējās lapaspuses ir jau lasītas.

3.jpg

Arī pārspīlējumi un nevajadzīgi elementi (kādēļ dāmu vajadzēja ‘’atšūt’’ ar kaut kādu elektrošoku?) spiedās laukā. Filmā, pāris kadros, iepītais datorspēles klātbūtnes efekts (kamera novietota kā skatoties no datorspēles trešās personas šūtera) arī neizraisīja sajūsmas spiedzienus- likās tikpat nevajadzīgi, kā filmas ‘’Doom’’ datorspēles simulācija šaujot nesmukuļus. Laikam vajadzēja spēles cienītājus ar kaut ko uzrunāt.

4.jpg

Jā, es atzīšos- neesmu spēlējis spēli (un laikam arī nespēlēšu). Laikam arī tāpēc es nevaru šo filmu uzlūkot ar gaidpilnām un cerīgām acīm. Nevarēju vilkt paralēles un domās filmas notikumus teleportēt uz datora. Nevarēju un negribēju. Es vienkārši gribēju pavērot vidusmēra spriedzes un šaujamu skatāmgabalu. Un tādu arī saņēmu.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā