0.JPG

Oriģinālnosaukums: Монгол
Valsts: Kazahstāna, Vācija, Krievija
Žanrs: Vēsturiska / Drāma
Lomās: Tegens Ao, Jongs Bais, Bao Di u.c.
Režisors: Sergejs Badrovs (vecākais)
Gads: 2007

‘’Neniecini mazu bērnu, tas var būt tīģera bērns’’ ar šādu mongoļu sakāmvārdu iesākas filma.

1.JPG

Par filmu-

Filma tiek parādīta Tamudžina dzīve pirms viņš kļūst par vareno puspasaules iekarotāju Čingishanu. Mazs būdams Tamudžins pārcieta dažādus pārbaudījumus- gan tēva nāvi, gan tuvāko nodevību. Arī pieaugot viņš tika gan ievainots, gan pārdots verdzībā. Izciešot pazemojumu un nodevību viņš tomēr saglabā mīlestību uz savu sievu Bartē. Viņš ar visiem spēkiem cīnās par savu Bartē un viņa sevi nežēlodama cīnās par viņu. Šī mīlestība arī ļauj izdzīvot , tikt brīvībā un kļūt par visu mongoļu hanu.

2.JPG

Lai arī man visu laiku gribējās redzēt to laiku mongoļu varenību, kuri bija spējuši savos iekarojumus tikt tik tālu, tās tur nebija. Precīzāk- bija, pašās beigās ar acs kaktiņu ieraugāma. Bet kā jau teicu- šī ir filma par Tamudžinu, kurš kļuva par Čingishanu. Par to laiku, kad skolas vēsture to nemāca. Par laiku, kad mongoļiem vēl nebija spēcīgs vadonis, bet viņš veidojās. Neatlaidīgs, drosmīgs, nelokāms un mīlestības pilns.

4.JPG
Ja esi vēsturisko filmu piekritējs, tad droši vari piesēsties pie šādas filmas- te nebūs tikai pliki kaujas skati ar asintiņām. Būs arī mīlestība, romantika, draudzība un jā- arī kaujas skati ar asintiņām.

5.JPG
Man patika, tāpēc nākamā sarakstā ir vēl viena filma par šo tēmu- šī gada japāņu un mongoļu kopražojuma filma ‘’Čingishans. Varenais mongolis’’. Nezinu vai sanāks atkārtojums, vai turpinājums vai pavisam cits redzējums. Par to es informēšu vēlāk.