Oriģinālnosaukums: Abgeschnitten
Valsts: Vācija
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Christian Alvart
Lomās: Moritz Bleibtreu, Jasna Fritzi Bauer, Fahri Yardim, Urs Jucker Gads: 2018

Par filmu-
Pauls Hercfelds ir tiesu medicīnas eksperts un neliela nesaprašanās ar meitu viņu nedaudz izsitusi no līdzsvara. Darbā viņš kāda līķa galvā atrod zīmīti ar viņa meitas tālruņa numuru. Izrādās, ka neilgi pēc abu sarunas viņa meita ir nolaupīta un nākamā ziņa ar norādēm ir gaidāma no kāda cita līķa.

Garāmejot pamanīju, ka filma ir raksturota kā labs spriedzes gabals, atrauties nespēsiet un vēl filma veidota pēc Sebastiana Ficeka grāmatas. No viņa lasīju ”Astotā nakts”– bija labi, tāpēc arī noticēju, ka te būs labi.

Pauls ir tiesu medicīnas eksperts un viņa pienākumos ir apmācīta jaunos speciālistus un sagatavot atzinumus par nāves cēloņiem. Kāda līķa smadzenēs viņš uziet kapsulu ar zīmīti, kurā norādīts viņa meitas tālruņa numurs. Mēģinot sazvanīt savu meitu, viņš uzzina, ka meita ir nolaupīta un viņam jāzvana pa citu numuru, kur būs nākamā norāde. Zvanot pa norādīto numuru, klausuli paceļ Linda- meitene, kura nejauši atrada līķi ar kabatā zvanošu tālruni. Vētra kavē Paula nonākšanu pie jaunās norādes, tāpēc viņš lūdz Lindas palīdzību. Viņam ir jāsteidzas, ja grib savu meitu redzēt dzīvu.

Spriedze filmā netrūka, vismaz vidusdaļa bija diezgan labi sanākusi. Diemžēl sākums bija ļoti saraustīts un beigas tika sapurgātas. It kā jau nekas TĀDS nebija, lai būtu ko purgāt- filma diezgan šabloniska un pārāk neticama, lai varētu teikt, ka te vajadzēja būt. Ir kāds sliktais, ir kāds labais ar palīgu un ir taimeris, kurš skaita tās minūtes, kuras atlikušas gūsteknim.
Pa vidu arī neparedzētie dabas apstākļi un kas tik vēl ne.

Dakteris vēl kā nebūt tika ar savu lomu galā, bet pārējiem viss sanāca tālu no vēlamā- viss tik teatralizēts un pārspēlēts, ka ticamība un skatāmprieks zuda ar katru minūti. Ja vēl pieskaita tos nesaprotamos jautājumus par dažām izspēlētajām epizodēm, tad gala beigās sanāca pavājš spriedzes gabals ar patologanatomiskiem kadriem.
Žanra cienītāji var vērot. Pārējiem ieteiktu skatīties ko interesantāku.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.